Frp vil starte verdidebatt

Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen tror det kan være muslimsk flertall i Oslo om 20 år. Han mener innvandringen vil få større konsekvenser for Norge enn både klima- og finanskrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Innvandringen endrer våre samfunn veldig raskt. Det vil få vel så store konsekvenser for samfunnet som den såkalte klimakrisen og finanskrisen, sier Amundsen til Aftenposten.

Han varsler at Frp nå vil starte en verdidebatt om hva slags samfunn vi skal overlate til barnebarna.

– I 2029 vil Oslo ha et flertall av ikke-vestlige innvandrere, kanskje et islamsk flertall. Etniske nordmenn flytter allerede ut. Norge som nasjon kan være i den situasjonen i løpet av dette århundret, mener Amundsen.

Hvis Frp havner i regjeringskontorene etter høstens valg bekrefter Amundsen at det blant annet vil innebære en umiddelbar stans i dialogen og pengestøtten til muslimer gjennom for eksempel Islamsk Råd.

– Jeg ser ingen grunn til at vi skal finansiere dem når de ikke kan ta avstand fra dødsstraff for homofili. De må få ha sine meninger, men å ha en dialog med sånne krefter synes jeg er forkastelig, sier han.

Han mener sannheten er at Norge nå går i retning av et muslimsk samfunn.

– Det er ingen tvil om det. De aller fleste innvandrere kommer fra muslimske land, og ikke de mest tolerante landene heller, sier Per-Willy Amundsen. (©NTB)