Vi tar imot den støtten vi får til valgkampen med takk, sa statsminister Jens Stoltenberg etter Fellesforbundets millionpakke. (Foto: TV 2)
Vi tar imot den støtten vi får til valgkampen med takk, sa statsminister Jens Stoltenberg etter Fellesforbundets millionpakke. (Foto: TV 2)

Fellesforbundet gir millionpakke til Jens

Statsminister Jens Stoltenberg innledet til debatt på Fellesforbundets representantskapsmøte. Honoraret var 1,65 millioner kroner til de rødgrønnes valgkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsministeren skrudde på sjarmen da han møtte Fellesforbundets fremste tillitsvalgte onsdag.

Han gjorde det klart at det vil bli ført en borgerlig politikk dersom det blir en borgerlig regjering, og advarte fagbevegelsen mot å innbille seg noe annet.

- Hvis Siv eller Erna blir statsminister etter valget, kommet dere til å savne meg hver dag, sa Stoltenberg i sin tale.

1,3 millioner til Ap

Fellesforbundet svarte med å gi ut en millionsjekk til Arbeiderpartiets valgkamp.

Representantskapet vedtok å bevilge 1,3 millioner kroner til Arbeiderpartiet, 230.000 kroner til Sosialistisk Venstreparti og 120.000 kroner til Senterpartiet.

- Noen kroner

- De kan vente seg noen kroner, det er ikke all verdens beløp, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke til TV 2. Han understreker at det faglig-politiske samarbeidet fortsatt bare skal være med Ap.

- Fellesforbundet har aldri forlangt føringer for en politisk bevilgning. Den blir gitt helt fritt. Vi gir denne gangen støtte til de partiene som sitter i regjeringsposisjon fordi vi støtter det politiske grunnlaget for denne regjeringen og for den samfunnstenkning politikken bygger på.

- Uproblematisk

Stoltenberg synes det er uproblematisk å ta imot støtten fra Fellesforbundet.

- Det skjer gjennom åpne demokratiske vedtak der alle kan se hva som skjer, og stemme både for og mot.