Sier nei til flere fordeler for elbiler

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) sier nei til et forslag om gratis EU-kontroll og flere andre fordeler for eiere av elbiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men Navarsete «håpar og trur» at fylkeskommunene vil gi samme fordeler for elbiler på fylkesveiferjer som på riksveiferjer – det vil si gratis frakt av bilen, men vanlig passasjertakst for bilens fører og passasjerer.

Statsrådens standpunkt går fram av et brev til to personer som i fjor høst og i januar i år henvendte seg til Samferdselsdepartementet med forslag om enda flere fordeler for elbileiere. I tillegg til gratis EU-kontroll, foreslo de blant annet at både fører og passasjerer i elbiler skal slippe å betale passasjerbillett.

Navarsete gjør det klart at det «førebels» ikke er aktuelt å innføre gratis ferjebillett for passasjerer på elbiler. Argumentet mot gratis EU-kontroll er at EU-kontrollene heretter bare skal utføres av private firma, og at det dermed ville bli nødvendig å etablere «eit tungvint refusjonssystem».

Navarsete skriver at hun ikke kan kreve at fylkeskommunene skal innføre gratis ferjebillett for elbiler på fylkesveiferjer. Men hun gjør oppmerksom på at fylkeskommunene ofte harmoniserer takstforskriftene med forskriftene for riksveiferjer. (©NTB)