Gerhard Grimmer i Johan Goldens figur, og mesteren selv, Magne Myrmo.  (Foto: Geir Sindre Breivik )
Gerhard Grimmer i Johan Goldens figur, og mesteren selv, Magne Myrmo. (Foto: Geir Sindre Breivik )

Historisk VM-seier

Johan har rekonstruert Magne Myrmos historiske VM-seier, og Henrik har utfordret en av Norges fremste handikappidrettsutøvere. Ukens gjest er Sara Nordenstam.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av Norges beste langrennsløpere på 60-tallet var Magne Myrmo. Under VM i Falun i 1974 ble han legendarisk på distansen 15 kilometer. Myrmo ble nemlig historiens aller siste verdensmester på treski. Mens alle de andre løperne sverget til de nye og flott glassfiberskiene, insisterte han på å starte med treski. Han lot seg ikke affisere av verken spydige tilrop fra tilskuere eller skjeve blikk fra konkurrentene. Magne gjøv på med de gamle treskiene - og ble verdensmester. Det blir rekonstruksjon av den historiske VM-seieren sammen med Magne Myrmo selv.

Tommy Urhaug er en av Norges fremste handikappidrettsutøvere, og er et råskinn til å spille bordtennis i rullestol. Han kan vise til en lang merittliste med blant annet fire VM-gull, syv EM-gull og bronse fra Paralympics i Beijing. Henrik mener selv han er en nokså habil bordtennisutøver og har derfor utfordret Urhaug til duell. Klarer relativt funksjonsfriske Henrik å hamle opp med Urhaug?

Svømmeren Sara Nordenstam er vokst opp i Sverige og har svenske foreldre, men det var for Norge hun tok bronse i OL i Beijing i 2008. Under finalen på 200 meter bryst tok hun ikke bare bronse, men satte også ny europeisk rekord med tiden 2:23:02. Sara ble kåret til «Årets gjennombrudd» på NRKs Idrettsgalla, og denne uken er hun gjest hos oss.

Se «Golden Goal» på TV 2 Zebra torsdag kl. 22.25.

Se også:

«TV 2 hjelper deg» på TV 2 torsdag kl. 20.30.

«Rainman-tvillingene» på TVNorge torsdag kl. 20.30.

«Sjakalen» på Viasat 4 torsdag kl. 21.35.

«Tid for hjem» på TV 2 torsdag kl. 20.00.