Kristin Størmer Steira  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Kristin Størmer Steira (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

«Vil psyke ut finnene»

De norske langrennsjentene gjør et desperat forsøk på å skremme de finske storfavorittene.

LIBEREC (TV 2 Sporten): Det er klart at Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Marthe Kristoffersen skal gå damestaffetten. Men rekkefølgen på etappene nektet de å røpe.

- Nei, vi vil ikke gi finnene og de andre konkurrentene noen fordeler, sier landslagstrener Egil Kristiansen, til TV 2 Sporten.

Jentene selv prøvde så godt de kunne å følge opp hemmelighetskremmeriet.

- Vi må jo psyke dem litt ut. Det kan jo hende at finnene tror at jeg skal gå siste etappe, he, he, flirer Kristin Størmer Steira. Vel vitende om at hennes spurtegenskaper er de dårligste av alle de fire norske jentene.

- Kan matche Virpi
TV 2 Sporten tror at Marit Bjørgen går første etappe, Theres Johaug den andre, Størmer Steira tar tredje, og at junioren Marthe Kristoffersen tar ankeretappen. Det betyr at Therese Johaug trolig får den vanskelige oppgaven med å gå mot verdnes beste klassiskløper Virpi Kuitunen.

Men selv om Johaug har vist dårligere klassiskform enn vanlig i år, mener hun å ha sett svakheter hos Kuitunen.

- Jeg var foran henne på klassiskdelen av jaktstarten, og hvis vi går sammen, har jeg god tro på at jeg kan matche henne, sier Johaug.

Marit Bjørgen tror også at de norske jentene har en god sjanse til å ta medalje.

- De finske jentene er nok også litt usikker på hvordan de skal komponere laget sitt. Men jeg tror uansett ikke at de tenker på oss når de komponerer sitt lag, sier Bjørgen til TV 2 Sporten

Vant i Gällivare
De norske jentene vant sesongens første staffett i verdenscupen med samme lag som stiller i VM. Den gangen var nok Marit Bjørgen i bedre form enn hun har vist i dette mesterskapet. Og selv om de finske jentene er storfavoritter, har både Virpi Kuitunen og Riita Lisa Roponen vist tegn på dårlig form under VM

- Jeg tror vi har gode sjanser til å ta medalje, sier Therese Johaug.

- Gull også?

- Ja. Det tror jeg.

Går for medalje
Treneren mener medalje vil være bra.

- Men skikkelig fornøyd blir vi bare dersom vi tar gull, sier egil Kristiansen.