Sørger for «Slumdog»-barna

Nå får de fattige barna som gjør en sterk innsats i Oscar-vinneren «Slumdog Millionaire» snart nye leiligheter.

Azharuddin Mohammed Ismail (10), Rubina Ali (9) og deres respektive familier vil snart kunne flytte fra slummen – og inn i nye leiligheter, melder Daily Mail. Faktisk slåss både filmteamet og myndighetene i Mumbai i India om å gi dem bedre boforhold.

For barnestjernene fra slummen lever fortsatt i elendighet, selv om de fikk et glimt av Hollywood-glitteret da de var til stede under Oscar-showet sist helg. Det har skapt reaksjoner, siden filmen allerede har spilt inn 70 millioner pund.

Det har ikke vært helt lett for regissør Danny Boyle og produsent Christian Colson å finne rette måten å bistå filmens barnestjerner på. Da slumhytta til Azharuddins familie ble revet, sendte de øyeblikkelig over penger – men dem stakk megleren av med.

– Vi innså at bare det å sende over penger ikke er svaret, og har laget nye planer de siste ukene. Familiene er ikke klare for å håndtere denne typen penger. Gir vi dem leiligheter, vil de helt ærlig bare selge dem, sier Colson til avisen.

Dermed vil det bli kjøpt moderne leiligheter til familiene til Azharuddin og Rubina i utkanten der de bor nå, fortsatt nær familie og venner. Disse leilighetene vil eies av et fond, og eierskap til leilighetene vil bli overdratt til foreldrene når barna blir 18 og har fullført sin utdannelse – for skolegang er også noe som filmselskapet vil sørge for.

– Det handler ikke om å slenge rundt seg med penger. Det handler om å investere i det langsiktige, og sikre seg at de fortsetter å gå på skole. Vi vil at barna skal ha mer enn velstand, vi vil at de skal ha kunnskaper som sikrer dem for livet, sier Danny Boyle. (©NTB)