Guus Hiddink  (Foto: SHAUN CURRY/AFP)
Guus Hiddink (Foto: SHAUN CURRY/AFP)

Hiddink har ikke sett Juventus spille

Guus Hiddink har ikke hatt tid til å studere Juventus’ styrker og svakheter.

DIREKTE 20.45: Følg Chelsea - Juventus minutt for minutt i vårt livesenter

Chelsea møter onsdag Juventus i Mesterligaens åttendelsfinale, og London-klubbens eier har målet klart: Chelsea skal denne sesongen vinne Europas gjeveste klubbturnering.

Men Chelseas nybakte trener Guus Hiddink har ikke fått gjort hjemmeleksen sin foran storkampen mot Juventus.

Har ikke studert Juventus
Nederlenderen har kun trent Chelsea i ni dager, og har rett og slett ikke hatt tid til å studere Juventus' styrker og svakheter.

- Det stemmer at jeg ikke har fått tid til å se Juventus spille live, men jeg har likevel fått gjort mine forberedelser. Det er lett for meg å si det jeg sa foran Villa-kampen forrige uke: Jeg burde hatt to, tre eller fire uker på meg for å observere motstanderen, og så starte mitt arbeid, sier Hiddink på en pressekonferanse foran kampen.

- Men det vil kun være en unnskyldning for at laget mitt ikke ville gi 100 prosent, noe some er nødvendig i Premier League og Mesterligaen. Spillerne ga alt mot Aston Villa forrige helg, og de vil gjøre det over to kamper mot Juventus, poengterer han.

Mot Juventus får Chelsea et gjensyn med klubbens gamletrener Claudio Ranieri.

Italieneren hentet blant annet Frank Lampard fra West Ham for 110 millioner kroner i 2001 - men led senere samme skjebne som José Mourinho og Luiz Felipe Scolari.

I 2004 fikk Ranieri sparken.

- Har stor respekt i Chelsea
- Jeg tror ikke Ranieri er lysten på å bevise noe nå. Det eneste han tenker på er å komme seg til neste runde i Mesterligaen - som oss, sier Chelseas Frank Lampard, og utelukker dermed at det er revansjesugen Ranieri på trenerbenken til Juventus onsdag kveld.

Claudio Ranieri  (Foto: VASILY FEDOSENKO/REUTERS)
Claudio Ranieri (Foto: VASILY FEDOSENKO/REUTERS)

- Ranieri er høyt verdsatt i Chelsea. Alle har respekt for måten han tok klubben fremover på, spesielt i sine siste år. Det vil være strålende å se ham igjen og han skal ha stor ære for å ha utviklet Chelsea, skryter Lampard.

- Ranieri hentet mange gode spillere til Chelsea, og ga John Terry tilliten han trengte for å utvikle seg til en av verdens beste stoppere, sier Chelsea-esset.