Siv Jensen og Zulqarnain Sakandar Madni  (Foto: TV 2)
Siv Jensen og Zulqarnain Sakandar Madni (Foto: TV 2)

- Imamen formidler ikke kunnskap

Siv Jensen mener forelesningen på Høgskolen i Oslo kun spredte uhyrligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siv Jensen reagerer sterkt på at en av Oslos mest radikale imamer, Zulqarnain Sakandar Madni, forkynte at det var USA selv som sto bak terrorangrepene den 11. september 2001 under en gjesteforelesning på Høgskolen i Oslo tirsdag.

- Dette er typiske radikale krefter som vi må slåss for å dempe, sier Frp-formannen.

Snikislam

Det var nettopp på grunn av slike utsagn hun startet hele debatten om snikislamisering av Norge.

- Når jeg har rettet en advarende pekefinger mot radikalisering og islamisering, er det jo sånne ting jeg har tenkt på. Vi ser det, vi har det blant oss, og vi må slåss for å kjempe det ned, sier Jensen.

- Ikke kunnskap

Hun synes det er rart at Høgskolen i Oslo mener det er uproblematisk å bli brukt til å spre slike budskap.

- Jeg mener det er viktig å slippe alle røster til. Det er bedre de sier det de står for enn at de gjør onde handlinger i praksis. Men dette er altså en undervisningsarena, og særlig der bør man tenke seg litt om på hva man gjør, sier Jensen.

- Hvorfor er det så viktig?

- Fordi der formidles det kunnskap. Og dette oppfatter ikke jeg som kunnskap. Dette er uhyrligheter.

Minister forsvarer Høgskolen

Under spørretimen i Stortinget ble forskningsminister Tora Aasland (SV) spurt av Frps Jon Jæger Gåsavatn om elevene ved Høgskolen har en god nok kildekritisk sans til å vurdere påstandene imamen kom med under gjesteforelesningen.

- Jeg har tillit til at våre utdanningsinstitusjoner har nødvendig ballast for oppfølging av kommentarer og synspunkter som fremmes i forelesninger, svarte Aasland.

Forskningsministeren understreket at universiteter og høyskoler alltid har hatt tradisjon til å invitere ulike aktører for å inspirere til viktig debatt og samfunnskritikk.

- Jeg vil på det lengste forsvare retten til å ytre seg, selv om det man ytrer er fullstendig ugrunnet i alt som finnes av logikk og vitenskap, påpekte hun.

Antydet at jøder kjente til terroraksjonen

I videoene som er lagt ut på det populære nettstedet YouTube kan man se imamen, som også er kjent som leder for Norges forente ulama (lærde), hentyde overfor unge muslimske kvinnelige og mannlige studenter at tusenvis av jøder kjente til at terrorangrepene ville finne sted, og at de unnslapp angrepene på World Trade Center ved å ikke møte på jobb.

- Totalt 4000 jøder var borte fra de to tårnene samme dag. De kom ikke på jobben. Hvorfor ikke? sa imamen under foredraget.

I videoene går den norske imamen svært langt i sine bestrebelser på å overbevise forsamlingen om at 11. september var et avtalt spill.

288995

- Pentagon visste hva som skjedde

- Hvor var det amerikanske luftforsvaret 11. september 2001? Var de såpass useriøse, eller lå de og sov? Dette forteller at det var planlagt. Man ville angripe Saddam, og man ville angripe Afghanistan. Pentagon visste eksakt hva som skjedde, for det var planlagt, sier Sakandar i det over ti minutter lange foredraget om terrorangrepene mot USA.

Videoen viser at imamen under foredraget nærmest harselerte med medienes rapportering om at Osama bin Laden sto bak terroren, og at han høstet latter fra salen da han gjenga sin versjon av mediedekningen av terrorangrepet.

- De sa «bin Laden» etter noen få minutter, uttalte Sakandar og hevdet videre at mediene også må ha visst om at terrorangrepene ville finne sted.

- Hvordan i all verden kan en kameramann eller en journalist finne ut at Osama bin Laden sto bak? Vedkommende kan ha fått en lapp i hånda fra før, fortsatte imamen.

Ikke møtt med motforestillinger

Sakandar har tidligere vakt oppsikt med sine meninger om terrorangrepene 11. september. Under et nettmøte i Aftenposten.no i 2006 hevdet imamen at terrororganisasjonen Al-Qaida og bin Laden var oppdiktet.

Videoene fra hans foredrag på Høgskolen i Oslo viser at den omstridte imamen ikke har endret sine synspunkt om at angrepene mot World Trade Center og Pentagon var en amerikanskledet konspirasjon for å ha et påskudd til å invadere muslimske land.

Videoene viser også med tydelighet at han i disse spørsmålene er brukt som ressursperson av det muslimske studentmiljøet i hovedstaden.

I videoene fremkommer det ingen kritiske merknader, verken fra ordstyrer, fra salen eller andre motdebattanter, til imamens meninger om 11. september.