Bastionen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Bastionen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Blodrøde tall for Lyn

Lyn kommer til å presentere et gigantunderskudd på 25 millioner kroner.

- At underskuddet kom til å bli stort har vi visst om. Men jeg ønsker ikke å kommentere tallene nå, sier Oddbjørn Lende, styreleder i Lyn AS.

Men etter det TV 2 erfarer kommer AS-et til å legge frem blodrøde tall på torsdagens generalforsamling. Regnskapet viser at fjoråret endte med 40 millioner kroner i inntekter - men hele 65 millioner kroner i utgifter.

- Det blir mer villedende enn veiledende dersom jeg skal kommentere regnskapet nå. Det er mye regnskapsmessige ting, sier Lende.

- Vil dette underskuddet få alvorlige konsekvenser for Lyn?

- Vi hadde positiv egenkapital per nyttår. Det var kravet fra lisensnemda og det var vårt hovedfokus. Nå retter vi blikket mot fremtida, svarer han unnvikende.

Mens Lyns eks-onkel Atle Brynestad tidligere år har dekt opp underskuddene, må klubben nå klare seg selv. Lende retter et spark mot det tidligere regimet når han skal forklare hovedårsaken til de blodrøde tallene.

- Budsjettet som ble lagt høsten 07, altså før min tid, var urealistisk. Man forventet et stort underskudd, men likevel så budsjettet pent ut, sier Lende.