FBI680 (Foto: Ekroll, Anne Liv)
FBI680 (Foto: Ekroll, Anne Liv)

Er dyr mat bedre enn billig mat?

Det vil forbrukerinspektørene finne ut av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld sendes et innslag om dette på «Forbrukerinspektørene» på NRK1, og i «FBI ekstra» på NRK2 handler det mer om temaet.

Under den såkalte finanskrisen, er det naturlig at mange er mer bevisst prisen på varene som legges i handlekurven. Samtidig er både kvalitet og helse en del av totalbildet.

- Mange folk vil få dårligere råd i 2009, men den psykologiske effekten av krisen er vel så avgjørende for endringene vi forventer innen forbrukeratferden. Vi vil bruke mindre penger på mat, kutte ned på restaurantbesøk og kjøp av statusvarer som økologisk og rettferdig mat. Lavpris og fryst mat vil øke i popularitet, og butikkenes egne billigmerker forventes å ta markedsandeler, sier Merete Kristiansen i Eksportutvalget for fisk.

Men mange velger bort de billigste produktene fordi de er usikre på kvaliteten. Her er det kveldens sending kommer til nytte.

Tidligere har programmet vist at i en blindtest var det mange kokkeelever som foretrakk billigproduktene på smak. Men hvordan er det med kvalitet og ernæring?

I kveldens spesialsending svarer eksperter på spørsmål fra seerne og gir råd.

Se «FBI» på NRK2 onsdag kl. 21.25.

Se også:

«Skaperen» på TV 2 onsdag kl. 20.00.

«Gossip Girl» på TVNorge onsdag kl. 19.55.

«Brothers & Sisters» på TV 2 onsdag kl. 21.45.

«American Idol» på TV 2 Zebra onsdag kl. 20.00.