En patrulje fra hæren i Sri Lanka patruljerer grensen til området som kontrolleres av Tamiltigrene.   (Foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI/AFP)
En patrulje fra hæren i Sri Lanka patruljerer grensen til området som kontrolleres av Tamiltigrene.  (Foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI/AFP)

Tamiltigrene vil ha våpenhvile

I et brev til den norske regjeringen skriver Tamiltigrene på Sri Lanka at de er klar for en våpenhvile. Tigrene vil at det internasjonale samfunnet skal bidra til en politisk løsning på konflikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borgerkrigen på Sri Lanka har vart i 30 år. Nå vil Tamiltigrene ha våpenhvile. I et brev adressert til blant annet Norge ber de om internasjonal hjelp for å få en politisk løsning på konflikten.

Men Tamiltigrene vil ikke legge ned våpnene, og dermed synes konflikten fortsatt fastlåst. For regjeringen på Sri Lanka krever betingelsesløs overgivelse, og enn så lenge fortsetter kampene.

Brev fra Tamiltigrene (Foto: Grafikk / TV 2)
Brev fra Tamiltigrene (Foto: Grafikk / TV 2)

Sivil katastrofe

Tamiltigrene holder kun stand i et lite område nordøst i landet. I denne krigssonen befinner det seg også rundt 200.000 sivile. Tamiler i Norge følger bekymret med på situasjonen.

- Dette er broren min, sier Srigowri Rajkumar mens hun viser et bilde av familien som er igjen på øya.

Familien som i dag bor i Bergen har allerede fått dårlige nyheter fra hjemlandet.

Ingen hjelp

- Eldstebroren min ble skadet i armen. Datteren hans som er seks år gammel ble skadet i magen. De har mistet mye blod, og hadde ikke medisiner, forteller Rajkumar.

Hvordan det vil gå med broren og niesen hennes vet hun ikke.

- De mangler mat siden det ikke er noen hjelpeorganisasjoner som er i området. De får ikke hjelp, sier hun fortvilet.