Bendtner (Foto: Scanpix/)
Bendtner (Foto: Scanpix/)

Her er Riises store skrekk

Nordmannen fremholder Nicklas Bendtner som den store trusselen i London.

Mesterliga på live.tv2.no tirsdag: Atletico - Porto | Lyon - Barca | Arsenal - Roma | Inter - Man. Utd (20.45)

Den tidligere Liverpool-spilleren John Arne Riise (28) gleder seg som et barn til nok en gang å måle krefter mot britisk motstand når Roma møter Arsenal i Mesterligaen tirsdag.

Champions League i Fotballguiden: Terminliste | Spillerstaller

The Gunners' beskjedne 5.-plass i den hjemlige serien til tross - John Arne Riise går ikke med på at Arsène Wengers mannskap blir et lett bytte på Emirates.

- Folk sier at formen deres er dårlig, men jeg har sett noen kamper i det siste og de spiller fantastisk fotball, sier Riise i et intervju med Uefas offisielle hjemmeside.

Hyller Arsenal
Etter en blytung start på debutsesongen, nyter landslagsesset endelig tilværelsen i toppen av Serie A. Det betyr ikke at han tar flytsonen for gitt i møtet med Mesterligaens første åttedelsfinale.

- Arsenal har veldig gode tekniske spillere, både på topp og bakerst, de forsvarer seg bra og har en fysisk sterk mann i form av Nicklas Bendtner, som er meget sterk i luften, advarer Riise.

Har du en Wenger i magen? Spill Champions League-manager her!

Danske Bendtner har fått mye spilletid på topp for Arsenal denne sesongen, senest 90 minutter mot Sunderland i serien på lørdag (0-0), men den 193 centimeter høye København-karen står fortsatt med beskjedne tre mål på 19 Premier League-kamper.

Rodrigo Ferrante Taddei Riise (Foto: VINCENZO PINTO/AFP)
Rodrigo Ferrante Taddei Riise (Foto: VINCENZO PINTO/AFP)

- Vi tar dem med flaks
Likevel er det 21-åringen, i kombinasjon med kjappe vingspillere, Riise frykter som mest.

- Kampen er 50-50. Begge lag ønsker å spille fotball og er glad i ballen. Har vi litt flask, har vi alle forutsetninger for å ta dem i den andre kampen i Roma, tror Riise.

Sunnmøringen er ventet å starte kampen, etter å ha spilt 90 minutter da Siena ble senket 1-0 i helgen.

Se Arsene Wengers spådommer på mandagens pressekonferanse her: