lovellsisters til nett (Foto: Lovell sisters)
lovellsisters til nett (Foto: Lovell sisters)

Søstrene kommer

Tidlig ble de tre erklært de nye Dixie Chick, og når etterspørselen er stor, skal det bein i nesa til for å holde imot.

Blant annet hadde de kontrakt med Lyric Street, Disney-konsernets countryplateselskap, men kom seg ut av den med advokathjelp da de skjønte at de var i ferd med å miste kontrollen over det musikalske. Dermed bestemte de seg for å spille inn andreplaten sin på egen hånd - før de snakket med plateselskapene igjen.

- Folk ringte oss og sa at de vil gjøre oss til stjerner, bare vi gjør slik eller slik. Det har vært mye styr, ikke minst med de forvirrende labyrintene som store plateselskap er. Men vi har lært mye, sier Jessica Lovell.

Liker Norge

Det er ikke bare norsk natur jentene har satt sin elsk på. Også musikk fra norge finner en blant jentenes favoritter. Ved deres første norgesbesøk fikk de med seg platen til norske Cortina, en plate som de sier knapt har forlatt cd-spilleren. Etter andre besøk fikk de med seg Vamps «I full symfoni», en plate som har blitt en klassiker i turnebussen.

Først klassisk nå Bluegrass

Rebecca (19) spiller mandolin, mens yngstemann Megan (16) gikk for dobro, etter at alle tre opprinnelig var klassisk skolerte på fiolin og piano.

Bluegrassen fanget dem, og Lovell-søstrenes versjon fanget publikummet deres - ikke minst i Norge. De spilte her første gang i 2007, kom tilbake høsten 2008, og nå er det tid for et nytt besøk.

- Norge er en favoritt. Vi ble overrasket over at amerikansk rootsmusikk er så bredt akseptert rundt i verden, at dere kjenner våre tradisjonssanger og folkemusikk. Det skaper et fellesskap, sier Jessica Lovell.

Lovell sisters besøkte God morgen Norge. Hør de synge «In My Time of Dying» helt øverst i artikkelen.