TILBAKE: Nils Vogt er tilbake med nytt ensemble, men karakteren hans er fremdeles Karl Reverud fra «Mot i brøstet» og «Karl & co».
TILBAKE: Nils Vogt er tilbake med nytt ensemble, men karakteren hans er fremdeles Karl Reverud fra «Mot i brøstet» og «Karl & co».

Slik ble «Karl» mangemillionær

Karl Reverud har gått fra å drømme om rikdom og suksess til å få det. Og det i bøtter og spann.

Han har mer penger enn han kunne drømme om, - og det han higer etter nå er respekt, beundring og aksept. Hans psyke er som i gamle dager, - den gjenspeiler den typisk norske: fifty-fifty stormannsgalskap og mindreverdighetskomplekser. Og i Karls nyrike situasjon har hans dagdrømmerier og stormannsgalskap har forflyttet seg sammen med bankkontoen; nemlig oppover.

Kongen av svenskehandel

Karl har hele sitt liv vært besatt av tanken på å bli rik. Uten å lykkes noe videre, inntil han var en av de første som så utviklingen av svenskehandelen. Han startet tidlig med Kalles Gottebod på Svinesund og gjorde sin første formue på billig tobakk, flesk etc. Han fulgte opp dette med K- Sport som spesialiserte seg i billig sportsutstyr produsert i Østen og Sør Amerika (Nike og Adidas knock- offs).

Han startet så opp en kjede dagligvare forretninger i Norge som var en stor suksess. Ideen var å selge varer billigere enn konkurrentene og GIGA Mat ble en slags «svenskehandel butikk i Norge». Med slagord som «Finner du billigere pølser, er midda'n på Karl», «Du tar kosen, Karl tar momsen» ble han raskt en mektig mann i både norsk og svensk dagligvare handel. Han har også store eierandeler i flere kjøpesentre.

Les også: - Stas å spille så rik
Les også: - Karl har blitt farligere


Så giftet Karl seg med Agnes Marie

Fruen, Karl III
Fruen, Karl III

Deres bryllup var en stor begivenhet, - det var ikke bare et ekteskap som ble inngått, det var også to gigantformuer som gikk sammen. Hun reagerer svært negativt på Karls uvørne stil, hans trang til offentlighet (TV debatter, foredrag, pressekonferanser om alt og ingenting, og at han alltid «må bli sett»).

Agnes Marie representerer gammel rikdom, og er så nedsyltet i tradisjoner at ordet «forandring» er nok til å utløse migreneanfall. Hun er programmert fra fødselen til å se alt i et lengre perspektiv. Hennes omgangskrets er på den annen side noe Karl ikke kan utstå, - en gjeng snørrhovne, antikverte og livsfjerne dåsemikler fullstendig gått ut på dato.

Butleren

Roy Butler, Karls nyansatte butler. Norsk mor, engelsk far.

Butler, Karl III
Butler, Karl III

Har tjent hos flere rike og berømte mennesker både i Norge og England. Han kommer rett fra to år som «en gentleman's gentleman» hos Mick Jagger i Rolling Stones.

Han er utdannet ved Butler Academy i Zeist i Sveits. Han er uhyre intelligent, belest, bevandret i kultur, historie, han går fast operaen, leser kun de store diktere, og er Karl intellektuelt så overlegen at det er grenseløst. Hans virkelige personlighet er forøvrig vanskelig å få tak i.

Han har en nokså fasettert natur, og kan enkelt manipulere Karl. Han er profesjonell til fingerspissene, og meget godt likt av Karls kone. Han vinner fort Karls tillitt, - og det blir fort et slags kompisforhold mellom dem, som kompliserer forholdet arbeidsgiver- arbeidstaker i noen grad

Kjendisnaboen

Børre Tryvann- Larssen, tidligere topp alpinist, har fem Olympiske medaljer, hvorav tre gull, er verdensmester i flere alpine disipliner, superkjendis og idrettshelt.

Børre, Karl III
Børre, Karl III

En kjekk kar med et meget vinnende vesen, sjarmerende og med et utpreget godt selvbilde. Vanligvis en lystig type, som kan virke noe flåsete til tider.

Tryvann- Larssen ble anmodet av Karl om å kjøpe leilighet i Reverud kvartalet, og fikk en meget god deal fordi Karl var fan av ham som idrettsmann, og det var bra for bygningens image å ha ham boende der.

Børre er den eneste som ikke lar seg imponere av Karls 15 milliarder store formue. Heller ikke lar han seg dupere av Karls maktbruk, - for har du hatt som yrke å stå ned fjellsider i 140 km i timen på to planker, da er du ikke redd for noen ting.

«Karl III» er spillt inn på locations i Oslo og Gudbrandsdalen. Tore Ryen har ide og manus på serien. Og serien er produsert av Nordisk film.

Serien «Karl III» har premiere mandag klokken 20.00 og starter med en dobbelepisode.