Charlotte Thorstvedt. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)
Charlotte Thorstvedt. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)

Justert aldersgrense i «X Factor»

Det er 16-års aldersgrense for å delta i «X Factor». Men vinneren kan likevel være 15 år.

I «Idol» måtte deltakerne ha fylt 16 år den dagen de møtte til audition. I «X Factor» er det tilstrekkelig å fylle 16 år i løpet av året.

- Vi vet at det er veldig mange som vil bli glade for dette, for vi har fått mange henvendelser fra håpefulle talenter som fyller 16 år til sommeren eller i høst. Vi har nå fått anledning til å justere aldersgrensen slik at man kan søke på «X Factor» så lenge man fyller 16 år senest 31. desember 2009, forteller TV 2s Bjarne Laastad, presseansvarlig for programmet.

Alle i klassen kan delta

- Dette gjør at alle som går på samme klassetrinn på skolen får lik anledning til å delta, og det føles veldig naturlig. Det er jo synd at noen i klassen kan delta, men ikke andre - fordi de er prisgitt datoene for auditionrundene våre, sier Laastad.

Ta med gitaren!

Og det er fortsatt ingen øvre aldersgrense for «X Factor», så alle som har fylt 16 år senest 31. desember 2009 har muligheten til å søke. De som ønsker det, kan akkompagnere seg selv med medbrakt instrument på audition.

Vil du melde deg på «X Factor»? Du finner søknadsskjemaet her.

Dette er «X Factor»

Charlotte Thorstvedt er programleder når det i vår blir avholdt auditionrunder i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo. I tillegg til soloartister, er også vokalgrupper velkomne til å delta. Under auditionrundene i vår skal en fagjury plukke ut de beste som går videre til en såkalt «boot camp» i Oslo-området.

Etter nye utsilinger under «boot camp» blir hver dommer tildelt et lite antall deltakere som de får ansvar for å følge opp, veilede og kjempe for gjennom storslåtte finalerunder og helt frem til det står én vinner igjen til slutt. Deltakerne får dermed svært profesjonell hjelp underveis, samtidig som konkurransen får en ekstradimensjon gjennom intern kniving dommerne imellom.

Sendestart på TV 2 blir i september, og førstepremieren i «X Factor» er platekontrakt med Sony Music.

Fra en kjempehit til en annen

«X Factor» er en britisk talentkonkurranse skapt av Simon Cowell. Mens «Idol»-konseptet har gått sin seiersgang i flere sesonger både i Norge og verden forøvrig, ble det i England lagt på is etter to runder. Hoveddommer Simon Cowell laget da sitt eget konsept; «X Factor».

Programmet har i løpet av fem sesonger blitt et av tidenes mest populære tv-show i England, og har fostret store stjerner som Leona Lewis, Shayne Ward, og nå sist Alexandra Burke. «X Factor» har så langt vært sendt i 18 land.

Auditions

Auditionrundene vil bli avholdt i følgende byer:

Bergen
Stavanger
Trondheim
Oslo

Auditionrundene vil finne sted i april og mai, og konkrete datoer og steder vil bli klare om kort tid. Man må ha fylt 16 år seneste 31. desember 2009 for å kunne søke, men det er ingen øvre aldersgrense. De som ønsker det, kan akkompagnere seg selv med medbrakt instrument på audition.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal sitte i juryen.