Fortsetter leting etter værfaste speidere

Snøscooterpatruljer var mandag morgen på vei inn i et fjellområde i Rogaland der tre speidere mellom 16 og 20 år har vært værfaste siden søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre speiderne på henholdsvis 16, 19 og 20 år sendte klokken 14.50 søndag ut nødmelding. Da var de værfaste i fjellene i Melands Grønahei i Rogaland.

Ut på kvelden var de i kontakt med redningsmannskaper som forsøkte å geleide dem til en turisthytte i området. Det var mandag morgen fortsatt usikkert om de klarte å ta seg fram til hytta.

- Røde Kors er snart framme ved hytten vi håper at de befinner seg på, sier redningsleder Johann Mannsåker, ved Hovedredningssentralen til tv2nyhetene.no. HRS venter på tilbakemelding fra Røde Kors-mannskapet i ti-tiden, mandag.

- Hvis de ikke er der, må vi sende ut helikopter for å lete etter dem. Det er har vært litt tåkete fram til nå, så det har ikke vært gunstig for helikoptersøk, sier han.

Det var mandag morgen opphold, klarvær og tre grader i Hjelmeland, mens det i fjellet var rundt null grader. Speiderne har med seg telt og er fjellvante.

- Ingen har vært i kontakt med dem siden søndag kveld. Det kan være dårlig mobildekning i området, eller de kan ha gått tom for batteri, sier Mannsåker.

(©TV 2/NTB)