Ferguson, Wenger (Foto: MAGI HAROUN/EPA)
Ferguson, Wenger (Foto: MAGI HAROUN/EPA)

Slakter Wengers transferpolitikk

Arsenal savner balanse i laget og Arsène Wengers transferpolicy er helt feil. Det hevder Sir Alex Ferguson.

- Jeg tror ikke Wenger liker å kjøpe forsvarsspillere, sier Manchester Uniteds mektige manager.

Det er i et intervju med den franske avisen Journal du Dimanche Ferguson slakter sin kollega i Arsenal.

Ferguson har gitt intervjuet i forbindelse med å ha blitt kåret til verdens beste trener av avisen Journal du Dimanches lesere.

DEBATT: Enig med Ferguson i kritikken av Wenger? Ta debatten i kommentarfeltet nederst!

Manchester United ligger hele 17 poeng foran Arsenal i Premier League. Ferguson mener grunnen er Wengers defensive prioriteringer.

- Mangler balanse i laget
Han setter også spørsmålstegn ved januarkjøpet av EM-stjernen Andrej Arsjavin.

Det savnes balanse

- Han (Wenger) tror steinhardt på sine ungdommer. Han vil ikke blande dem for mye med eldre spillere, sier Ferguson, som selv benytter seg hyppig av veteranene Paul Scholes, Ryan Giggs og Gary Nevilles tjenester på Old Trafford.

- Det som forundrer meg er at Wenger alltid kjøper offensive spillere, som Arsjavin. Han er en bra spiller, men Arsenal har allerede Samir Nasri, Emmanuel Adebayor, Robin van Persie, Nicklas Bendtner, Eduardo og Theo Walcott. Det savnes balanse, sier Alex Ferguson.

Den meritterte skotten - som har ledet United til 31 (!) titler i løpet av sine drøye 22 år som manager på Old Trafford - avskriver samtidig Real Madrids sjanser til å vinne Mesterligaen.

- Ikke en sjanse. Real Madrid savner fart. De har bra spillere som Gabriel Heinze, Fabio Cannavaro, Fernando Gago, men de er ikke hurtige. De har (Arjen) Robben. Han er den eneste som kan gi dem tempo, men han er ikke helt moden som spiller enda, sier Ferguson om nederlenderen som valgte Chelsea fremfor United i 2004.

Se Wenger og Ferguson - som perlevenner - i fjor høst:

Hyller Benzema
Han er mer imponert over Lyons angriper Karim Benzema.

Ferguson avslører at Lyon-presidenten Jean-Michel Aulas i fjor forsøkte å friste United med på en budrunde på stortalentet.

- Da vi møtte Lyon forrige sesong, etter kampen, sa han til meg: Chelsea har budt 50 millioner euro for Benzema. Jeg svarte: Til den prisen kan de ta ham.

- Men presidenten i Lyon er en smart mann. Han solgte (Michael) Essien for 38 milloner euro, (Mahamadou) Diarra for 26-, (Florent) Malouda for 19- og (Eric) Abidal for 16-, minner Ferguson om.

De siste ukene har engelske og franske aviser rapportert at Benzema står høyt oppe på Fergusons ønskeliste foran sommerens overgangsvindu.

Karim Benzema  (Foto: Scanpix/)
Karim Benzema (Foto: Scanpix/)

- Minner om Zidane
Sir Alex sier følgende til Journal du Dimanche om 21-åringen:

- Han er en vidunderlig fotballspiller. Han minner meg om Zinedine Zidane på måten han bruker sin kropp - ballen ser ut til å være limt fast inntil føttene og for forsvarsspillerne er det nær sagt umulig å komme nær ham, sier Ferguson, før han slår fart følgende - kanskje i frykt for ytterligere spekulasjoner:

- Men hva dere nå enn gjør, skriv ikke at jeg vil kjøpe ham!

DEBATT: Enig med Ferguson i kritikken av Wenger? Ta debatten i kommentarfeltet nederst!