BLE HYLLET: Sean Penn fikk Oscar for sin rolle som den homofile politikeren, Harvey Milk i «Milk», men «glemte» å takke kona.  (Foto: MARK RALSTON, © J/tc)
BLE HYLLET: Sean Penn fikk Oscar for sin rolle som den homofile politikeren, Harvey Milk i «Milk», men «glemte» å takke kona. (Foto: MARK RALSTON, © J/tc)

- Han er min bror

Oscar-vinner Sean Penn brukte takketalen til å hylle Mickey Rourke.

Sean Penn vant i natt Oscar for filmen «Milk», men var like opptatt av å hedre sin gode venn Mickey Rourke.

- Mickey Rourke reiser seg igjen, sa Penn i sin takketale.

Etter å ha vært borte store deler av 90-tallet kom Rourke tilbake i filmen «The Wrestler». Han har vært svært åpen om den tunge tiden da han mistet sin bror, og fikk store rusproblemer. Sean Penn vant Oscar for beste mannnlige skuespiller.

Les mer: Her er Oscar-vinnerne

Les mer: Vant åtte Oscar, men ingen kjærlighet

Se video: - Adopter meg, Angelina

Rourke tilbake

Mickey-Rourke
Mickey-Rourke
«The Wrestler» spiller Rourke en gammel fribryter som gjør comeback, og fikk Golden Globe-prisen for innsatsen.

Da Rourke takket for prisen var det hundene hans som fikk æren for hans suksess.

- Jeg vil gjerne få takke alle hundene mine, både de som er her og de som ikke er her lenger. For noen ganger når en mann er alene, er alt du har hunden din. Og de har betydd all verden for meg, sa en alvorlig Rourke bak det lange håret og solbrillene sine.

«Milk» gav Penn seieren

Sean Penn vant i natt Oscar for beste mannnlige skuespiller, og har medvirket i over 50 filmer.

Sean Penn spiller den amerikanske legenden Harvey Milk; forkjemper for homofiles rettigheter, brobygger, politiker, fighter, ikon, inspirator, menneskevenn og helt. Hans navn forandret historien. Hans mot forandret menneskers liv, heter det i omtalen av filmen som gav Sean Penn nok en Oscar.

I 1977 ble Harvey Milk stemt inn av folket i San Francisco Board of Supervisors, og ble den første åpne homofile som fikk plass i høyere, offentlig administrasjon. Hans seier var ikke bare en seier for homofiles rettigheter, han bygget også viktige politiske broer i tøffe politiske landskaper. Han ble en talsmann for mange, for samfunnets eldre såvel som for arbeidere, og Milk oppnådde før sin altfor tidlige bortgang i 1978 å bli en helt for mange amerikanere, heter det i presentasjonen av filmen.

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»