Tre og et halvt års fengsel for overfall og voldtekt

En 20 år gammel asylsøker fra Irak er i Øvre Romerike tingrett dømt til tre og et halvt år for å ha voldtatt en 28 år gammel kvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen hadde natt til lørdag 9. august i fjor vært på et utested på Jessheim. Ved 4-tiden gikk hun gikk hjem alene, tok en snarvei og oppdaget at en mann fulgte etter henne. Mannen tok henne igjen og forsøkte å kysse henne, men ble avvist. Deretter ble mannen aggressiv og voldelig og klarte å voldta kvinnen, skriver Romerikes Blad.

Etter voldtekten klarte kvinnen å holde seg rolig og kald og spurte hva vedkommende het. Det fortalte mannen og han oppga også sitt mobilnummer. Mannen ble pågrepet på morgenkvisten hjemme hos sin fetter på Jessheim, der han var på besøk. I tingretten nektet mannen for voldtekten og forklarte at han var svært beruset etter et diskotekbesøk. Han forklarte kvinnen hadde bedt om å få låne mobiltelefonen og at de to begynte å krangle etterpå.

Retten festet ikke lit til 20- åringens forklaring og viste blant annet til at kvinnen hadde røde merker på overarmene etter å ha blitt holdt fast.

I tillegg til fengselsstraffen ble mannen dømt til å betale kvinnen en oppreisning på 100.000 kroner. Mannens forsvarer opplyser at dommen vil bli anket.

- Min klient mener at han er uskyldig dømt, sier advokat Victoria Holmen. (©NTB)