Andreas Ibertsberger, Hoffenheim.  (Foto: SASCHA SCHUERMANN/AFP)
Andreas Ibertsberger, Hoffenheim. (Foto: SASCHA SCHUERMANN/AFP)

Hoffenheim-duo risikerer utestengelse

Hoffenheim svekkes trolig i gulljakten etter at to spillere glemte dopingtest.

Etter en eventyrlig høstsesong som førte til at det nyopprykkete laget ledet Bundesliga ved julepausen, har problemene begynt å tårne seg opp for Hoffenheim i 2009. Først ble scoringsfenomenet Vedad Ibisevic langtidsskadd. Nå risikerer klubben å miste enda to spillere. Det melder Goal.com.

Forsinket til dopingtest
Forsvarsspillerne Andreas Ibertsberger (26) og Christoph Janker (24) risikerer nemlig streng straff etter å ha glemt å møte presis til dopingtest.

De to spillerne kom ti minutter for seint til en dopingtest. Det kan få store konsekvenser for duoen.

Janker  (Foto: SOEREN STACHE/EPA)
Janker (Foto: SOEREN STACHE/EPA)
Det tyske fotballforbundet (DFB) har nå åpnet sak mot spillerne.

«De klarte ikke å innfinne seg i testrommet umiddelbart etter kampslutt, men ankom ti minutter forsinket etter å ha tatt del i et spillermøte etter kampen», heter det i en uttalelse fra forbundet.

Risikerer streng straff
Selv om testene som ble avlagt viste seg å være negative tar DFB svært alvorlig på saken. Formannen i DFB's anti-doping-kommisjon, Dr. Rainer, trekker paralleller til en dom i Italia, der to spillere nylig ble utestengt i et år etter å ha uteblitt fra en dopingtest.

- Denne saken ligner på saken mot de italienske spillerne Daniele Mannini og Davide Poassanzini, sier Rainer.

Manchester Uniteds forsvarsspiller Rio Ferdinand ble i 2003 utestengt i åtte måneder etter å ha uteblitt fra en dopingtest på Old Trafford.

Ibertsberger har vært en viktig brikke i Hoffenheim-laget så langt denne sesongen og står med 17 seriekamper. Janker har bare vært i aksjon i seks seriekamper så langt.

Hoffenheim leder Bundesliga på målforskjell foran Herta Berlin etter 3-3 mot Stuttgart på lørdag. Hamburg har imidlertid muligheten til å klatre til topps dersom de tar tre poeng borte mot Leverkusen søndag ettermiddag.