NOK EN ANDREPLASS: I «Idol» finalen i 2005 måtte Tone Damli Aaberge se seg slått av Jorun Stiansen. I Melodi Grand Prix var det Aleksander Rybak som ble for sterk motstander.
NOK EN ANDREPLASS: I «Idol» finalen i 2005 måtte Tone Damli Aaberge se seg slått av Jorun Stiansen. I Melodi Grand Prix var det Aleksander Rybak som ble for sterk motstander.

Evig toer

Tone Damli Aaberge fikk flashbacks til «Idol»-finalen da hun sto på scenen fredag kveld.

Vinneren er akkurat kåret og et samlet pressekorps stormer mot scenen i Oslo Spektrum. Men denne gang er det ikke Tone Damli Aaberge pressen kaster seg over. Aleksander Rybak er kveldens konge.

Les mer: Aleksander vant overlegent

Les mer: - Jeg er alltid stolt av kjæresten min

Sjekk ut Tone på «KjendisNorge»!

Fornøyd likevel

Det var i 2005 at Tone måtte se seg slått av Idol-konkurrent, Jorun Stiansen. Til tross for andreplassen i den populære talentkonkurransen, gav Sogndals-jenta ut album samme år, og «Bliss» solgte til gull.

Tone innrømmer at hun tenkte tilbake på «Idol»-finalen da hun sto på scenen ikveld.

-Ja, jeg gjorde det. Mengden med publikum var den samme. Eneste forskjellen nå var at jeg hadde flere konkurrenter, forteller Tone til «God kveld Norge».

«Idol-spøkelset»

At «Idol-spøkelset» er tilbake, tar hun ikke på vei for:

- Å komme på andreplass er kjempebra. Det lå i kortene at Aleksander skulle vinne, og det å bli nummer to har vist seg før at ikke trenger å være negativt, forteller hun.

Pappa, Jon, er glad for at datteren ikke surfer videre på «Idol»-bølgen:

- Det var en verdig vinner ikveld. Jeg hadde hatt en dårlig følelse hvis Tone skulle vunnet på grunn av en popularitet som har vokst seg stor etter «Idol», forteller han til «God kveld Norge».

Flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»!