Karl den tredje
Karl den tredje

- Stas å spille så rik!

Skuespillerne i «Karl III» liker godt å spille nyrike.

Historien om Karl Reverud startet på TV 2 allerede i 1993. Den gang bodde han sammen med Nils og Henry i «Mot i brøstet». Etter det flyttet Karl for seg selv i «Karl & co». Målet for Karl har hele tiden vært å bli rik.

Åtte år har nå gått og Karl har oppnådd drømmen sin og blitt styrtrik på svenskehandel. I tillegg har han giftet seg med en velstående dame. Han holder til på Aker Brygge der han har fått sitt eget imperium kalt «Reverud -kvartalet».

Skuespiller Nils Vogt liker utviklingen av serien.

- Det har vært veldig spennende å lage denne serien, sier Vogt til tv2underholdning.no når vi møter han, resten av skuespillerne og manusforfatter Tore Ryen på Aker Brygge.

Vogt forteller at det har vært veldig annerledes å spille inn «Karl III» i forhold til «Mot i brøstet» og «Karl & co». Mye på grunn av at de har spilt inn serien uten publikum denne gangen.

- Det er slutt med sånn type innspilling med publikum nå, mener manusforfatter Tore Ryen.

- Jeg har sansen for Karl

Nils Vogt trives godt i rollen som Karl. Når han beskriver rollefiguren sin så virker han veldig fortrolig med ham. Det er tydelig at han og rollefiguren har blitt godt kjent gjennom disse årene. Nils mener at Karl i tillegg til å være blid og pretensiøs har blitt noe mer arrogant og selvsikker som nyrik.

bjorn_230
bjorn_230

- Jeg har sansen for Karl altså, sier han men synes ikke at han selv det er så mange likheter mellom seg selv som privatperson og rollefiguren.

- Men det er vel ikke verre enn at jeg kan finne noen, smiler han.

- De er like sjarmerende begge to, skyter skuespillerkollega Håvard Bakke inn. Bakke spiller eks-alpinisten Børre Tryvann-Larsen som er en person som Karl beundrer og liker å omgås med.

Karl har giftet seg

Bjørn Sundquist spiller Karls butler. «Roy Butler» er en uhyre intelligent mann som har tjenestegjort hos flere rike og berømte.

- Det er utrolig morsomt å være med på dette. Det er mange situasjoner der folk kan kjenne seg igjen i, mener Sundquist.

I tillegg til å ha fått en butler i hus, har Karl også giftet seg. Skuespiller Nina Woxholtt spiller Karls kone Agnes Marie.

- Jeg skjønte at de måtte ha endret konseptet litt ettersom jeg ble spurt, sier Woxhollt som man vanligvis har sett i mer seriøse roller.

- Takk for den, ler Tore Ryen.

- Det var ikke sånn ment da. Men jeg er jo ikke morsom! ler Woxhollt og forteller at hun gjennom å ha lest manuset skjønte at dette var morsomt.

- Det er innmari stas å få lov til å spille så rik da, sier hun men forsvarer samtidig rollefiguren sin med at Agnes Marie ikke er av typen som øser ut penger og at forskjellen mellom Karl og konen er at Karl er nyrik, mens Agnes Marie er arving til en stor formue allerede.

I «Karl III» møter vi en Karl med nye vaner, nye venner og rimelig mange utfordringer. Det kan bli en del vriene situasjoner for gode gamle Karl. Hvordan det går kan du se i tolv episoder fremover.

«Karl III» har premiere på TV 2 mandag klokken 20.00!

Se «Karl III» på TV 2 Sumo.

Nils Vogt og Bjørn Sundquist var på Senkveld fredag. Se klippet under: