kart_sauda
kart_sauda

Snøskred i Sauda

Et snøskred har gått ved alpinanlegget i Sauda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannskaper fra Røde Kors og et Sea King-redningshelikopter er i området. På grunn av dårlig vær kunne ikke redningshelikopteret lande ved skisenteret, men måtte gå ned i Vikedal, en halvtimes kjøretur unna.

- Det er en hundeekvipasje på plass, to er ventet fra Odda og en er fløyet inn med helikopter, men kunne ikke lande ved skisenteret på grunn av dårlig vær. Helikopteret ble satt ned i Vikedal, en snau halv times kjøring unna, opplyser operasjonsleder Bjørn Asgeir Alvseike i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Det er også satt i mannskaper fra Sivilforsvaret og fra hjelpekorps i Sauda og Suldal.

- Foreløpig er det gitt klarsignal til søk i den nederste delen av raset. Men det er stor rasfare, så vi må ta vurderinger fortløpende, sier Alvseike.

Ingen meldt savnet

Fra operasjonssentralen ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt får TV 2 Nyhetene opplyst at det ikke har kommet informasjon om at noen mennesker skal ha blitt tatt av raset, men siden det har gått i nærheten av alpinanlegget tar en ingen sjanser.

- Ingen er savnet, sier operasjonsleder Bjørn Asgeir Alvseike i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Stor skredfare

Raset ble meldt ved 14.15-tiden lørdag.

Skredet er cirka 150-200 meter bredt, og har gått nordvest for Tjuvanutane i nesten 900 meters høyde. Det er stor rasfare i området, opplyser politiet.

Skredet har gått utenfor de merkede løypene, cirka 500 meter fra skitrekket i Sauda. Ifølge daglig leder Lars Reidar Fosstveit ved Sauda skisenter skal det ha vært personale ved skisenteret som oppdaget at det hadde gått et skred, og straks satte i gang undersøkelser.

Sterk vind, mye nedbør og økende temperatur gjør at det nå er stor skredfare på Vestlandet.