Monica øien (Foto: TV 2)
Monica øien (Foto: TV 2)

Homofili som tema

Er det(u)akseptabelt å være homofil ut fra ulike religiøse og etiske syk?

Den lesbiske tobarnsmoren Sara Azmed Rasmussen som kom til Norge for 13 år siden.Hun forteller sin historie, om motstand fra religionen, om familien, om tegnene fra barndommen og at hun regner seg selv for å være kulturell muslim.

Partyfikser Ronnie Ottem fra Horten ble adoptert til Norge fra India som liten. I dag feirer han sin 28-års dag og drømmer om mann, barn og et stort kirkebryllup.

gudene_230
gudene_230

Ekteskap i medienes søkelys

Gard og Lasse Sandaker-Nielsen havnet plutselig i medienes søkelys da de 12. september i fjor inngikk partnerskap i Kampen kirke i Oslo. Biskop Ole Christian Kvarme syntes nemlig ikke det var helt uproblematisk at de to brukte kirkens våpenrom for å inngå partnerskapet, tross godkjenning fra kirkens sogneprest. Etter partnerskapsinngåelsen fulgte en kirkelig velsignelseshandling, som i ettertid har blitt kritisert, blant annet av preses i Den norske kirke, Olav Skjevesland, som en ekteskapslignende handling.

Åpenhjertig møte

Monica Øien har møtt Gard og Lasse. De to forteller åpenhjertig om det som skjedde da de inngikk partnerskap i fjor. De forteller om hvor urettferdig og uverdig behandlet de følte seg av kirken, og stiller spørsmål ved måten maktpersoner, tilsynelatende kritikkløst, omtaler andre mennesker på i det offentlige rom.

I lys av dette retter Monica Øien fokus mot det paradoksale ved slik behandling av enkeltmennesker i et land der ytringsfrihet og religionsfrihet står så sterkt. Ødelegger kirken for seg selv ved å la slike maktpersoner komme til orde?

Ekpert Inge Lønning snakker om islams holdning og deres tolkning av Koranen

Se «Gudene vet» på TV 2 søndag klokken 18.00!