Kristin Størmer Steira  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Kristin Størmer Steira (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Kristin Størmer Steira  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Kristin Størmer Steira (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Sølvjenta flagget for kongen

Kristin Størmer Steira tok sølv på dagens 15-kilometer duatlon i Liberec med det norske flagget festet i musefletta.

- Jeg har gått med norsk flagg i musefletta tidligere, og da har det brakt lykke. I tillegg har Kongen bursdag i dag, så det var litt til ære for ham også, sier en smilende sølvvinner til TV 2 Sporten.

15-kilometeren var delt i to, der løperne gikk klassisk de første 7,5 kilometerne, for deretter å bytte til fristil den siste halve distansen.

- Planen var å ta det med ro på klassiskdelen. Men jeg hadde så gode ski og følte meg så fin i kroppen, at det var helt greit å ligge foran, sier Størmer Steira til TV 2 Sporten.

Styrkeduell mot slutten
Hun tok kommandoen umiddelbart på fristildelen, og ledet ved samtlige passeringer frem til 14,25 kilometer. Kun polske Justyna Kowalczyk holdt følge med 27-åringen fra Rana.

- På skøytedelen var taktikken å gå så fort som mulig, og det lyktes jo ganske bra, forklarer Størmer Steira, som innrømmer at hun var stiv i den siste bakken.

Og duellen skulle stå mellom dem den siste snaue kilometeren. Polakken hadde imidlertid mest krefter igjen på de siste meterne, trakk det lengste strået og kjempet seg i mål bare 1,7 sekunder foran Størmer Steira.

- Jeg vil takke Kristin for et fantastisk løp. Hun skal ha mye av æren for at jeg vant i dag, sier gullvinner Justyna Kowalczyk til TV 2 Sporten.

- I dag var Kristin den moralske vinneren, sier landslagstrener Egil Pettersen.

Finske Aino Kaisa Saarinen endte på bronseplass, 8 sekunder bak.

Eneste norske lyspunkt
Men sølvet til Størmer Steira var det eneste å juble over sett fra norske øyne. Therese Johaug ble nest beste norske jente på en sjetteplass. Marit Bjørgen ble nummer 19, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 37. Sistnevnte møtte pressen med tårer i øynene.

- Akkurat nå har jeg mest lyst til å dra hjem, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til TV 2 Sporten.

Marit Bjørgen var ikke mye lystigere.

- Dette var helt forjævlig. Jeg vet ikke om det skyldes sykdommen eller treningen, sier hun til TV 2 Sporten.

Men lagvenninnene er glade på Størmer Steiras vegne.

- Vi får glede oss over Kristin i dag og håpe at hun gir oss en boost, sier Bjørgen.