.  (Foto: TORU YAMANAKA/AFP)
. (Foto: TORU YAMANAKA/AFP)

Førerkort stanset 50 ganger

Irsk politi i språktrøbbel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De burde kanskje ha sjekket, de irske politifolkene som til stadighet stanset den polske bilføreren Prawo Jazdy. Men det gjorde de ikke. Dermed har fartssynderen klart å bli stanset hele 50 ganger. Med å oppgi falsk adresse, klarte heller ikke det irske politiets datasystem å advare mot at den samme mannen ble tatt gang etter gang.

Avslørt

Mannen klarte likevel å unngå å få en eneste straff. Men til slutt ble mannen avslørt. Ikke av Interpol eller avanserte etterforskningsmetoder, men av noe så enkelt som en polsk-engelsk ordbok. Prawo jazdy betyr rett og slett førerkort, skriver irishtimes.com.

Det er et nylig kjent brev fra en tjenestemann i det nasjonale politiets trafikkenhet til andre tjenestemenn som avslører språkblunderen der tjenestemenn har ført inn Prawo Jazdy som navnet på den de har stanset.

- Pinlig

- Etter å ha oppdaget dette, bestemte jeg meg for å sjekke på datasystemet hvor mange som hadde begått denne feilen. Det er mildt sagt pinlig å se at det i systemet finnes mer enn 50 registrerte identiteter på Prawo Jazdy, skriver politimannen.

Datasystemet er nå oppdatert til å oppdage lignende tilfeller som måtte oppstå i fremtiden.