Ronny Hushovd, Leonard Prosjekt X
Ronny Hushovd, Leonard Prosjekt X

Så «bakholdsangrepet» sammen

- Litt spesielt å sitte i samme sofa som Leonard da vi så episoden hvor vi gikk bak ryggen på ham, forteller Ronny fra «Prosjekt X».

- Det var godt å se ham igjen, forteller byggeleder for «Prosjekt X» Leonard Diergaardt.

Første gang i Norge

Diergaardt - som er sjef for SOS-barnebyer i Namibia - er i Norge for aller første gang og har nettopp kommet tilbake til hovedstaden etter å ha tilbrakt helgen i Skien sammen med Ronny Hushovd og hans familie.

- Det å se Ronny i hans naturlige miljø var veldig annerledes fra hva jeg har sett av ham i Namibia. For å oppsummere det hele fikk jeg virkelig oppleve Norge, det halvannet døgnet jeg tilbrakte i Skien.

Også Ronny var godt fornøyd med besøket.

- Det var kjempehyggelig og kjempegøy! Selv om det kanskje ikke ser sånn ut på TV hadde jeg et veldig godt forhold med Leonard der nede. Vi fikk en veldig god kontakt, forteller han.

BYGGHERRE: Ronny var eneste «Prosjekt X»-deltaker med erfaring fra byggebransjen.  (Foto: K. V Beylegaard / TV 2)
BYGGHERRE: Ronny var eneste «Prosjekt X»-deltaker med erfaring fra byggebransjen. (Foto: K. V Beylegaard / TV 2)


Så «bakholdsangrepet» sammen

Mens Leonard var i Skien ble det også tid til å se et par av programmets episoder.

- Det var veldig fint, men selvfølgelig litt spesielt å sitte i samme sofa som Leonard da vi så episoden hvor vi gikk bak ryggen på ham, ler Ronny og refererer til episoden hvor han og Thomas - bak Leonards rygg - satte i gang de lokale arbeiderne til å gjøre mer enn de egentlig skulle, fordi de var bekymret for at de ikke ville blir ferdige med barnehagen i tide.

Byggelederen selv tok det hele med knusende ro.

- Det er typisk Ronny. Når man gir ham en oppgave har han en tendens til å gjøre mye myer mer enn man forventer. Noen ganger blir det trøbbel av det, men for å være helt ærlig mener jeg at han er en veldig god ambassadør for Norge, både for det han har gjort her i Norge og i Namibia.

- Over mitt lik

Men det var da innspurten på barnehagen startet og deltakerne hadde kniven på strupen for å komme i mål ble det knute på tråden mellom Ronny og Leonard.

- På byggeplassen begynte det med at Leonard på død og liv ville kle igjen gavlveggen med blikkplater. Da sa jeg «over mitt lik, det kommer aldri til å bli tett».

Det ble tilslutt som Ronny ønsket, men en ny heftig diskusjon var like rundt hjørnet.

- Til tross for at bakken var skjev ved inngangspartiet ville Leonard at vi skulle lage alle fire stolpene til taket like høye. Det går jo ikke an! Det hadde ingenting med afrikansk versus norsk byggeskikk, dette hadde bare med å ikke ha peiling å gjøre. Det var 16 cm høydeforskjell og da kan man ikke bygge alle søylene like høye!

Tar gjerne diskusjonen igjen

Og selv om Ronny sjelden gir seg når han vet han har rett ble han pent nødt til det i dette tilfellet.

- Så nå er det skjevt. Jeg har aldri bygget et skjevt inngangsparti før. Og jeg tar gjerne den diskusjonen med Leonard igjen, ler Ronny som benekter at det ble mye byggesnakk over middagen hjemme i Skien.

Se «Prosjekt X» lørdager klokken 20.00.
Les alt om programmet her.