USIKKER PÅ FORTSETTELSEN: Martin Johnsrud Sundby vet ikke om han kan delta mer i VM etter at han mistet pusten etter dagens 15 kilometer.  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
USIKKER PÅ FORTSETTELSEN: Martin Johnsrud Sundby vet ikke om han kan delta mer i VM etter at han mistet pusten etter dagens 15 kilometer. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Martin Johnsrud Sundby  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Martin Johnsrud Sundby (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

- Det var veldig dramatisk

Martin Johnsrud Sundby trengte legehjelp etter målgang.

- Etter om lag to kilometer kjente jeg at jeg ikke klarte å puste skikkelig. Jeg kjente prikking i ansiktet og vurderte å bryte. Men det er jo et VM, så jeg valgte å gå på. Om det var så lurt, vet jeg ikke, forteller en tydelig preget Martin Johnsrud Sundby til TV 2 Sporten.

Les også: Svak norsk dag på 15-kilometeren

Umiddelbart etter målgang ble 24-åringen tatt hånd om av medisinsk personell. Oslogutten sliter astma som av og til medfører pustevansker. Denne gangen var det ekstra ille.

- Det var veldig dramatisk. Vi fikk heldigvis tatt vare på ham umiddelbart etter målgang, sier Morten Aa Djupvik til TV 2 Sporten.

Johnsrud Sundby, som endte opp på 34. plass, ble først fraktet ombord i en ambulanse, der han fikk primærbehandling. Deretter ble han tatt hånd om av det norske legeteamet på stadion.

Les også: Ester langer ut mot norske journalister

- Det var en grusom opplevelse, og jeg ble litt skremt, vedkjenner Johnsrud Sundby.

Det er usikkert om han kan starte neste øvelse i Liberec.

- Akkurat nå har jeg det veldig tungt, sier Sundby.

- Var det en tabbe å la ham starte?

- Nei. Dette er vanskelig å holde kontroll på og umulig å forutse. Men høy luftfuktighet og lavtrykk her nede bidro nok til at han fikk ekstra harde pusteproblemer i dag, sier Djupvik.

Se intervju med landslagstreneren her:

288462