Noomi Rapace
Noomi Rapace

Vil ikke treffe Stieg Larssons familie

Noomi Rapace spiller i den nye Stieg Larsson-filmen, og reagerer på hvor urettferdig suksessforfatterens arv er fordelt. - Penger gjør folk stygge, sier hun. SE VIDEO

Se intervjuet og de første klippene fra filmen i videovinduet over

Avdøde Stieg Larssons Millennium-trilogi har hittil solgt fantastiske 10 millioner eksemplarer verden over. Jeg synes det er utrolig ekkelt hva penger gjør med mennesker, og spesielt i slike arvkonflikter.

Blir film og TV-serie

- Jeg tror han skrev bøkene ut fra lyst og vilje, fordi han synes det var morsomt, og ikke av kyniske grunner eller for å tjene penger, sier Noomi Rapace til «God kveld Norge».

Hun har rollen som Larssons romanheltinne Lisbeth Salander i filmen «Menn som hater kvinner» som har norgespremiere 13. mars. Resten av bøkene vil senere bli vist som TV-serie, på TV 2.

Arvet ikke samboeren

Stieg Larssons bøker har solgt for omkring en milliard svenske kroner. Og striden om pengene har pågått lenge.

Journalisten og forfatteren rakk aldri selv å oppleve boksuksessen. Han døde av et hjerteinfarkt i 2004. Igjen sto hans samboer gjennom 32 år Eva Gabrielsson uten noe testamente eller rettigheter til sin samboers romaner.

- Jeg har ingen innflytelse på hvordan bøkene håndteres, fortalte Gabrielsson til TV4 nylig.

- Ekkelt

Inntektene av Larssons tre Millennium-bøker går dermed til hans far og bror, som forfatteren hadde lite kontakt med.

- Hva synes du om kontroversen rundt Larssons millionarv?

- Jeg vil ikke prate om det. Jeg er helt taus om det, sier skuespiller Mikael Nyqvist, som hovedrollen i den nye Larsson-filmen.

Men hans medspiller Noomi Rapace har derimot valgt side i arvestriden.

- Jeg synes det er utrolig ekkelt hva penger gjør med mennesker, og spesielt i slike arvkonflikter, sier åpenhjertige Noomi.

Vil ikke treffe arvingene

Mens alle skuespillerne i filmen og den kommende TV-serien fikk møte Larssons bror og far under innspillingen, unngikk hun bevisst å møte dem.

- Jeg har ikke villet treffe hans pappa og bror, for som jeg ser på det så blir det veldig ubehagelig når mennesker vil inn i ting på grunn av penger eller når det blir økonomisk og du kan se dollartegn i øynene. Penger gjør folk stygge, sier hun til «God kveld Norge» på TV 2.

Skuespilleren håper striden om arven blir løst.

- Jeg håper det blir rettferdig på et vis, uansett hva som skjer, sier hun.

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»

Se «God kveld Norge» lørdag klokken 22.40!