Mickey Royrke, Kate Winslet
Mickey Royrke, Kate Winslet

Spår Oscar-vinnere

Se hvem Brita Møystad Engseth og Einar Aarvig mener kommer til å vinne Oscar i helgen.

Natt til mandag finner de 81. Oscarutdelingene sted i Hollywood. Hvem tror Norges beste filmanmeldere at kommer til å vinne?

Uenig om kvinnene

brita_moystad_engseth
brita_moystad_engseth
- Mickey Rourke, Kate Winslet, Heath Ledger som er veldig død, og Penelope Cruz som er den eneste måte juryen kan si at de liker Woody Allen på men at de er veldig fornærmet for at han aldri dukker opp på Oscar-utdelingene, spår Brita Møystad Engseth.

God morgen Norges faste filmanmelder Einar Aarvig er enig med Brita når det gjelder hvem av mennene som kommer til å vinne, men er helt uenig om hvem hvem av de kvinnelige filmstjerne som kommer til å få en Oscar-statuett.

Einar-Aarvig-til-WEB
Einar-Aarvig-til-WEB
- Jeg tror at Meryl Streep kommer til å vinne for hun har en veldig Oscar-søkende rolle, hun skriker nærmest "gi meg en Oscar" i Doubt. Når det gjelder beste kvinnelige birolle så tror jeg Marisa Tomei har gjort et comback i en veldig følsom og sensitiv rolle som en stripper i The Wrestler, som gjør at hun bør få en Oscar.

Tror på underdog Slumdog Millionaire

Brita og Einar tipper at Slumdog millionaire kommer til å vinne Oscar for beste film.
Brita og Einar tipper at Slumdog millionaire kommer til å vinne Oscar for beste film.
Om storfilmen The Curious Case of Benjamin Button som er nominert til flest Oscar har ikke Brita særlig mye positivt å si

- Det er så tydelig at de har laget en Oscar-film på åtte måneder. Så har de bestemt seg for hva de trenger, men det finnes jo ikke sjel i den. I motsetning til Slumdog Millionaire som er laget på 5 kroner og 17 øre og bare har sjel. Det er en grunn til at folk har respondert på den og ikke Benjamin Button som ikke har være noen supersuksess, forteller den kvinnelige filmkritikeren engasjert.

- Slumdog Millionaire kommer til å vinne, rett og slett for det er den beste filmen, avslutter Aarvig.

Her er vinnerene