Iphone_24797m
Iphone_24797m

Telenor skal selge iPhone. Men hvilken?

Telenor og Apple enige om iPhone. Kan det bety at en ny iPhone er på vei?

Telenor vil selge iPhone så fort som mulig, men informasjonssjefen kan ikke svare på hvilken modell de vil selge.

Les også:
Stor test av touchtelefoner

Hadde monopol
NetCom var tidlig ute og inngikk et samarbeid med Apple om å distribuere den populære telefonen. Helt siden kontrakten ble undertegnet har ryktene om at avtalen var tidsbegrenset versert, og at salg av telefonen etter hvert ville bli åpen for andre norske selskaper.

Telenor vil selge
Fredag sendte Telenor ut melding om at de også vil selge telefonen.

«Telenor ASA annonserte i dag at man har signert en avtale med Apple om å tilby iPhone 3G i Sverige, Danmark og Norge i løpet av de kommende månedene. Mer informasjon vil komme ved et senere tidspunkt»

telenro (Foto: Ole Walter Jacobsen )
telenro (Foto: Ole Walter Jacobsen )

Nøyaktig hvor lang tid det vil ta før Telenor begynner å selge telefonen kan ikke informasjonssjef Atle Lessum si noe om.

- NetCom har hatt et langt forsprang på oss, så vi ønsker å komme i gang så fort som mulig, sier Lessum til TV 2 hjelper deg.

Vet ikke hvilken modell
Helt siden førstegenerasjons iPhone ble lansert sommeren 2007, har ryktene svirret om stadige oppdateringer og modeller. Sommeren 2008 kom den nye versjonen iPhone 3G, og i de siste månedene har det gått kraftige rykter om en iPhone Mini og en iPhone med 32 gigabyte lagringskapasitet. Mange ventet at en ny iPhone ville ble presentert på MacWorld i januar.

- Kommer dere til å selge Apple 3G, eller kommer det en ny modell?

- Jeg vet ikke hvilken telefon vi kommer til å selge ennå. Vi lager ikke telefoner, så om det kommer noen nye modeller må du spørre Apple om, svarer informasjonssjefen.

- Vi får vente og se hvilken telefon vi lanserer, sier Lessum til TV 2 hjelper deg.