Gunn Margit og Kari
Gunn Margit og Kari

- Trente samme dagen jeg fødte

- Gravide er ikke syke, sier skiskytter-esset Gunn Margit Andreassen. Nå får hun støtte av trimdronning Kari Jaquesson.

Gunn Margit Andreassen fødte lille Nikolai for fem måneder siden. Tobarnsmoren forteller til «God kveld Norge» at hun trente hardt gjennom begge svangerskapene for å holde formen oppe. Nå satser skiskytteren alt mot OL i Vancouver om ett år.

- Jeg trente faktisk samme dag som jeg fødte Nikolai. Jeg merket ikke noe om morgenen, men først etter at jeg hadde trent. Med David trente jeg dagen før, sier Sørlands-jenta, som også har prøvd seg som artist i «Sangstjerner» på TV3.

Rulleski etter en uke

Trimdronning Kari Jaquesson støtter Andreassen.

- Det er gunstig for alle, gravide og ikke-gravide, å være fysisk aktive. Moderat mosjon under svangerskapet kan til dels drastisk redusere vanlige plager og problemer som smerter og fedme, sier hun.

Etter fødselen tok Gunn Margit fri i fem dager. Men så var det rett tilbake i treningsregimet.

- Det gikk fint i forkant og i ettertid av fødslene. På grunn av at jeg fikk trent godt har det vært mulig for meg å komme raskt tilbake. Nå vil jeg vil kjempe om medalje i OL. Jeg legger ned masse trening og er ikke med for gøy, sier den blide skiskytteren og legger til:

- Jeg følte meg veldig bra fem dager etter fødselen. Da trente jeg med staver og etter en uke var jeg på rulleski. Det har med at jeg var godt trent fra før og jeg vil ikke påstå at alle skal gjøre som meg. Men det kan være et tankekors for mange at man er ikke syk når man er gravid. Det er helsemessig lurt å være i god form - det tror jeg alle kan dra nytte av.

Slankepress

Kari Jaquesson er enig.

- Man er ikke syk selv om man er gravid. Gunn Margit er en toppatlet og har en helt annen livsstil enn en med stillesittende jobb og som bruker fritiden på Facebook.

Men trimdronningen advarer mot dem som ikke er fortrolige med egen kropp under graviditeten.

- Jeg har også møtt jenter som fornekter sin gravide kropp. Det er viktig å ta seg tid til å nyte perioden man bærer et barn og som nybakt mamma. Noen er redde for å miste midjen og føler presset til å bli sexsymboler igjen med en gang med en gang etter fødselen. De ser på Victoria Beckham som rollemodell. Hun ble vel låst inne i et skap til hun synes hun var tynn nok igjen, spør hun og legger til:

- Det er helt i orden å trene mens man er gravid så lenge man har et vanlig svangerskap. Er du plaget med bekkenløsning kan du nok ikke gå på rulleski etter en uke. Men kroppen leges fortere hvis du er fysisk aktiv innenfor dine egne rammer.

Se reportasje med Gunn Margit Andreassen og samboeren Frode Andresen i «God kveld Norge» lørdag klokken 22.40!

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»!