Jan Arild Ellingsen
Jan Arild Ellingsen

- Framstår som en politisk tosk

Opposisjonen er ikke blidgjort etter Storbergets hijab-retrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kunngjorde justisminister Knut Storberget (Ap) at departementet trekker forslaget som åpner for å bruke hijab til politiuniform.

- Hvis intensjonen til Storberget var å være taktisk politisk med å komme med en slik åpning, og så snu etter at han oppfatter motkreftene, taper han lojalitet og støtte på begge sider fordi han fremstår som en politisk tosk, sier Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen til TV 2 Nyhetskanalen.

- Uryddig

Frp-formann Siv Jensen sier prosessen har vært svært uryddig og mener fortsatt at Storberget bør trekke seg.

Heller ikke KrF er tilfreds etter justisministerens opptreden fredag ettermiddag.

Erna Solberg (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Erna Solberg (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

- Det at Storberget trekker hijab-forslaget, er det eneste bra han har gjort i denne saken på tre uker, sier Knut Arild Hareide.

Høyres Erna Solberg peker på at Storberget setter statsministeren i et svært dårlig lys. Det er bare to dager siden Jens Stoltenberg sto på Stortingets talerstol og sa at hijab-saken måtte utredes grundig. Nå er den lagt død.

Mangler kontroll

TV 2s politiske redaktør Stein Kåre Kristiansen sier pressekonferansen vitner om en statsråd med manglende kontroll.

Stein Kåre Kristiansen
Stein Kåre Kristiansen
- Jeg kan ikke skjønne det annerledes enn at det han innrømmer, er at han ikke har hatt kontroll med denne saken, sier Kristiansen.

- Han bekrefter jo at han ikke hadde konkludert i denne saken den 4. februar, da departementets hjemmeside kunne fortelle at vedtak om en endring av forskrifter om politiuniform var fattet av departementet. Det betyr at han ikke hadde kontroll og at hans medarbeidere tok den beslutningen uten at han var informert om det, sier Kristiansen.

Les også: Nekter å svare om hijab-bråket


Se hele utblåsningen til opposisjonspolitikerne i videovinduet under.