Telenor må betale milliarderstatning

Telenor er i en domstol i Sibir dømt til å betale 11,6 milliarder kroner i erstatning til selskapet Farimex, som er en aksjonær i VimpelCom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avgjørelsen fra domstolen i Omsk i Sibir kom fredag. Telenor opplyser i en børsmelding at selskapet vil anke saken, og mener kravet om erstatning på vel 1,7 milliarder dollar, eller 11,6 milliarder kroner, er feil.

– Denne avgjørelsen er et alvorlig brudd på Telenors lovlige rettigheter og interesser som en strategisk investor i Russland. Vi vil fortsette å forsvare våre investeringer i VimpelCom med alle tilgjengelige juridiske midler, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen, leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

Farimex Products er et selskap registrert på De britiske jomfruøyene. Farimex hevder at Telenor-nominerte styremedlemmer i VimpelCom har forsinket oppkjøpet av den ukrainske mobiloperatøren Ukrainian Radio Systems (URS).

Telenor eier 33,6 prosent av VimpelCom. I august i fjor ble det norske selskapet dømt til å betale 2,8 milliarder dollar, men dommen ble ifølge NA24 satt til side. Det er nå ankesaken som behandles i en rettsinstans i Omsk i Sibir. (©NTB)