Thomas og Ingrid, prosjekt x (Foto: Tina B. Christensen, TV 2)
Thomas og Ingrid, prosjekt x (Foto: Tina B. Christensen, TV 2)

Dobbel dose «Prosjekt X»

I Tsumeb er stemningen opphetet og Thomas har et uhell med vinkelsliperen.

Når deltagerne ankommer byggeplassen etter å ha valgt Ingrid til leder, ser de at noen allerede har begynt på konstruksjonen med å tette gavlveggene.

Frustrasjonen stiger

Dette er ikke slik deltagerne har sett det for seg, og særlig Ronny blir frustrert over hva som er gjort.

Han er helt uenig med både Leonard og de lokale håndverkerne i hvordan konstruksjonen skal være. Det går så langt at det utvikler seg en krangel mellom Ronny og Leonard, som begge opplever som tøff.

Utfordrene landsbyoppdrag

Landsbyoppdraget er å utvikle mikro-hager som skal settes ut til noen av familiene som bor i Soweto. En stor oppgave som deltagerne er usikre på om de klarer på to dager.

Thomas' uforsiktige omgang med vinkelsliperen får følger.

Elisabeth velges til leder for gruppa i lørdagens andre episode. De har mye å ta igjen på bygget, og i tillegg skal de gjennomføre en ny byggeoppgave.

Får uventet hjelp fra kommunen

På byggeplassen får gruppa uventet hjelp. Kommunens rådmann kommer på besøk, og synes prosjektet er så viktig at han tilbyr seg å hente sin sønn og en kamerat for å hjelpe til med oppdraget.

De tre ankommer i arbeidstøy, og setter i gang sammen med gruppa. Men selv om de har fått hjelp skal det vise seg at byggeoppdraget ble for vanskelig for dem, også denne gangen.

Thomas har bestemt seg for å ta med John - en av de lokale arbeiderne - til sykehuset. Han har oppdaget at John har noen stygge sår på kroppen som ikke gror, og mistenker at kollegaen er HIV-positiv.

Sammen drar de til sykehuset , for å få John undersøkt. Men Thomas har også egne utfordringer, og en nokså uforsiktig omgang med vinkelsliperen får stygge følger.

Se «Prosjekt X» lørdag klokken 20.00 og etter nyhetene, sporten og været.