RikardWolff foto Elisabeth Ohlson Wallin2 (Foto: Elisabeth Ohlson Wallin)
RikardWolff foto Elisabeth Ohlson Wallin2 (Foto: Elisabeth Ohlson Wallin)

Cry Wolff!

På Rikard Wolffs nye plater tolker han tangosangeren Carlos Gardel.

- Jeg drømte om å bli sanger. Pappa hadde med seg "Help" fra England når jeg var sju. Det avgjorde saken, Beatles ble mine idoler. Jeg startet rakst mitt første popband den høsten sier Wolff.

Fra Beatles til Piaf

- Et på år senere flyttet vi til Karlstad og Edith Piaf kom inn på det blå tenåringsrommet og forandret livet mitt fortellet Rikard Wolff. Nei, jeg angrer ingenting synger hun. - Det gjør ikke jeg heller, tenkte jeg over morgensjokoladen i Karlstad fortsetter Wolff.

RikardWolff foto Elisabeth Ohlson Wallin (Foto: Elisabeth Ohlson Wallin)
RikardWolff foto Elisabeth Ohlson Wallin (Foto: Elisabeth Ohlson Wallin)

Tangoens hovedstad

Rikard Wolff har tidligere skapt noen fantastiske tolkninger på plate og scene av franske legender som Barbara, Edith Piaf og Jaques Brel. Det går en linje fra de estetiske idealene hos disse franske kunstnerne til argentinsk tango og Carlos Gardel. Felles for de franske kabaretsangene og tangoen er at en usminket og ofte besk virkelighet fortolkes poetisk og gis en historiefortellers sceniske nerve.

Wolf og produsent Erik Hillestad reiste til Bounos Aires, tangoens hovedstad for å spille inn den nye plata sammen med noen av Argentinas fremste musikere.

Mystikk og kjærlighet

- Tango er et ord ladet med følelser og mystikk, en duft av drama, kjærlighet og lengsel sier Rikard Wolff. - Et ord som setter fantasien i bevegelse og gir farge på våre drømmer fortsetter Wolff.

I tangoen fikk gatens språk slippe til på scenen for første gang i Latin-Amerika, og dette rimer godt med idealene hos Piaf og Brel.