trekker2_utenbug (Foto: TV 2)
trekker2_utenbug (Foto: TV 2)

Trekker hijab-forslaget

Storberget avbrøt vinterferien for å rydde opp. Nå svarer han på hva som vil bli gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste ukene har det vært massivt press mot justisminister Knut Storberget, etter at Justisdepartementet først sa ja og så nei til bruk av hijab for muslimske kvinner i politiet.

På en pressekonferanse som startet klokken 12.30 sa justisministeren at de ikke vil gå videre med forslaget om å endre politiets uniformsreglement.

- Det har ikke vært noen enkel sak. Både prosessuelt for min del, men også innholdsmessig er det en vanskelig sak, sa Storberget.

Se pressekonferansen direkte øverst i saken.

- Underlig

Storberget sa videre at han har fulgt debatten med en viss undring, særlig de som inntar «de særdeles skråsikre argumenter».

- Utgangspunktet for saken var at Politidirektoratet ga en positiv vurdering som svar på spørsmål fra en enkeltperson om hijab kan tillates sammen med politiuniform. For noen uker siden ba departementet om at Politidirektoratet kom med en vurdering hvordan slik tildekking av hår kan tilpasses uniformen. Vi har valgt å stanse den prosessen, sier Storberget.

Ingen kommentar

Onsdag kom det fram påstander om at det Storberget ikke kjente til hijab-vedtaket før det ble offentliggjort. I stedet skal det ha vært statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik som hadde drevet fram beslutningen om å tillate hijab for politikvinner. Ingen av dem ville i går kommentere saken.

  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
(Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
LES OGSÅ: Hakk i Tajik-plata

Knut Storberget avbrøt i går vinterferien for å forsøke å rydde opp i hijabrotet.

Torsdag ba flere opposisjonspolitikere Storberget vurdere sin stilling. Også innad i Arbeiderpartiet er det mange som er mot forslaget.

Motstand i Ap

- Folket er imot, partiet er imot, og veldig mange i Ap på Stortinget er imot. Jeg syns håndteringen av dette er dårlig. De har lite kontakt med organisasjonen som de er en del av, sier fylkesleder i Vest-Agder Ap, Trond Henry Blattmann, til VG.

Sitter trygt

Under fredagens pressekonferanse ville Storberget ikke kommentere sin egen stilling.

- Det er ikke jeg som vurderer min egen stilling, det er statsministeren, sa Storberget.

- Har du på noe tidspunkt i denne prosessen vurdert å kvitte deg med din statssekretær?

- Nei.

Følg pressekonferansen øverst i saken fra kl. 12.30.