Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen  (Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX)
Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen (Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Bjørndalen frikjent

Mistanken om at Ole Einar Bjørndalen gikk feil også på sprinten er avsannet.

Russland og Hviterussland har hatt mistanke til at Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger tok en snarvei under VM-sprinten.

Protest må gjøres kort tid etter rennet, så det var umulig, men russerne ba, sammen med Hviterussland, juryen for rennet finne ut om den kunne dokumentere at de to løpere hadde gått korrekt. Saken har vært omtalt i flere medier.

- Vi har på bakgrunn av en klage fra de to nevnte landene undersøkt alle tilgjengelige fakta, blant annet sammenlignet passeringstidene til de to nordmennene med flere andre løpere, og det kommer klart og tydelig fram at Bjørndalen og Berger har gått riktig. Saken er lagt død og det har Russland og Hviterussland fått beskjed om, sier juryformann, Norbert Baier.

Russland og Hviterussland mente at Bjørndalen og Berger hadde utelatt å gå en sløyfe på 300-400 meter inne på selve stadion før de tok fatt på tredje runde av løpet.

- Vi har kjent til dette snakket og dette er lavmål av de to landene. Jeg skjønner ikke engang hvordan de har kommet på tanken, sier Norges landslagstrener, Mikael Löfgren.