Norges lover.  (Foto: Berit Roald/SCANPIX)
Norges lover. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)

Krever 36 millioner etter nachspiel-bråk

En student i Bergen krever 36 millioner kroner i erstatning etter at en medstudent skal ha bitt ham i ansiktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På et nachspiel på Norges Handelshøyskole (NHH) i september 2008 oppsto det gnisninger mellom Lars Rune Føleide og en medstudent. Enden på klammeriet ble at medstudenten satte tennene i øyebrynet til Føleide.

Nedsatt helse

Torsdag startet rettssaken. Føleide krever svimlende 36 millioner kroner i erstatning. Lignende erstatningssaker har tidligere ført til utbetalinger på 13.000 kroner, skriver Bergensavisen.

Føleide forklarer det skyhøye kravet med et fremtidig inntektstap på 15,9 millioner kroner, og 20 millioner for tort og svie. Han skal ha utviklet psoriasis etter bittet, og det skal ha oppstått infeksjon i bittsåret ifølge Føleide selv. I retten innrømmer han at kravet er høyt, men legger vekt på et ødelagt semester, traumer etter opplevelsen og nedsatt syn i to uker etter hendelsen.

- Ut av proporsjoner

Han frykter at studiene skal gå i vasken, med det resultat at en fremtidig godt betalt jobb er uaktuell.

- Jeg vet at det er et stort krav, men det er umulig for meg å sette en kronepris på helsen min, forklarte Føleide i retten, skriver BA

Tiltalte sier at 36 millioner er for mye penger for et arr. Han har tilbudt seg å betale for legeutgiftene, men sier ifølge BA at erstatningskravet er «helt ut av proporsjoner».