PFO
PFO

Sju klubber på sju år

Petter Furuseth er forberedt på kritikk når han dukker opp igjen i Tippeligaen.

Petter Furuseth Olsen la opp i fjor sommer etter et kort opphold i FC Midtjylland. Men bare noen måneder senere dukket han opp igjen, med Lyn-kontrakt og uten etternavnet Olsen.

- Det er nok noen som kommer til å vende seg mot meg. Men jeg får håpe at jeg har backup fra Lyn-supporterne og medspillerne, sier han til TV 2 Sporten.

Spilleren som fikk sitt gjennombrudd på seniornivå i Eik-Tønsberg er ikke fornøyd med det han har prestert siden han signerte for Lyn.

- Så langt har det vært en katastrofe. Det begynte jo med albuen ute av ledd på første trening

Kontroversiell karriere
Sist gang 30-åringen spilte i Tippeligaen var det som Stabæk-spiller. Vestfoldingens Nadderud-opphold ble kort og brutalt.

- Visse klubber har dåpsritualer for nye spillere som innebærer drikkeleker og mye alkohol. Det er noe jeg ser på som nedverdigende steinaldertendenser, og strider imot mine verdier, sa Furuseth til Tønsbergs Blad etter å ha sagt opp kontrakten etter en halv sesong.

Han sa også at den utløsende årsaken til at han dro, var at han følte seg mobbet av Daniel Nannskog. Svensken kalte Furuseth «ynkelig» da saken ble kjent.

Se Petter Furuseth og Nannskog snakke om hverandre i videovinduet øverst på siden.

Dette var andre gangen Furuseth satte Stabæk-sinnene i kok.

I november 2003 hadde han nemlig takket muntlig ja til en avtale med bærumsklubben mens han var Brann-spiller. Angriperen ombestemte seg og satte seg i stedet i nye forhandlinger med Brann.

Men da hadde ledelsen i bergensklubben fått nok av spilleren som i lokalpressen for lengst hadde fått tilnavnet «Vingle-Petter». Furuseth ble i stedet bedt om å finne seg en ny klubb.

- Jeg har rotet det til for meg selv, sa Petter til Bergens Tidende den gang.

Karrieren fortsatte i svenske Örebro.

Skuffet svenskene
Furuseth ble en hit i Sverige. Så bra spilte han, at han ønsket seg bort allerede etter en halv sesong.

- Det er ingen hemmelighet for noen i Örebro at jeg undersøker mulighetene for å finne ny klubb, sa spissen i september 2004.

Hammarby ble neste stoppested. Men denne overgangen var heller ikke ukontroversiell.

Hammarby og Örebro var uenige om utbetalingen av Furuseths signeringsbonus på 1,1 millioner kroner. Saken ble løst ved et forlik fastsatt av det svenske fotballforbundets voldgiftsnemnd.

Furuseth gjorde sine saker bra også i Hammarby. Men beslutningsvegringen hans vedvarte.

Mot slutten av 2006 sendte klubbledelsen ut pressemelding der de gjorde det klart at svarfristen for nordmannen var gått ut og at han ikke ville bli tilbudt ny kontrakt.

- Det er veldig leit at vi ikke har fått en klar beskjed, skrev Hammarbys informasjonssjef Urban Rybrink.

Etter kortidsoppholdet i Norge og Stabæk, forsvant Furuseth til Danmark sommeren 2007. Han skrev treårskontrakt med Viborg, men fullførte kun et halvt. Petter Furuseth Olsen likte ikke at trener Anders Linderoth ble sparket fra Viborg og gikk offentlig ut og sa at han ønsket seg bort.

Sa opp for tredje gang
Turen gikk videre til Midtjylland, der Furuseth fikk en treårskontrakt. Men allerede etter en halv sesong kunngjorde Furuseth at han legger opp med umiddelbar virkning.

I vinter skrev han under for Lyn. Han forklarte comebacket slik overfor Aftenposten:

- Jeg har aldri lagt opp, men hatt en periode der jeg har vært med familien og hatt pappaperm.