Baptistpastor nektes innreise i Storbritannia

Den amerikanske pastoren Fred Phelps og hans datter er nektet innreise i Storbritannia som følge av hatefulle ytringer mot homofile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder innenriksdepartementet i Storbritannia torsdag. Fred Phelps og datteren Shirley Phelps-Roper skulle delta i en aksjon mot et teaterstykke som handler om drapet på en homofil mann.

- Begge har tatt del i uakseptabel atferd ved å egge til hat. Vi vil fortsette å nekte innreise til folk som ønsker å spre ekstremisme, hat og voldelige budskap i våre lokalsamfunn, sier en talskvinne fra innenriksdepartementet.

Phelps hevder USA er dømt til undergangen på grunn av dets toleranse overfor homoseksualitet, og målet med reisen til Storbritannia var å aksjonere mot teaterstykket «The Laramie Project» ved Queen Mary's College i Basingstoke.

«Gud hater Queen Mary's College, det homseinfiserte Storbritannia og alt som har å gjøre med spredning av sodomittløgn gjennom 'The Laramie Project', dette tarvelige stykket billig homsepropaganda som gir seg ut for å være ekte teater,» skriver menigheten på sitt nettsted.

Baptistpastoren hevder også at tapene av amerikanske liv i Irak er en straff fra Gud, og menigheten hans er beryktet for sine aksjoner mot gravferdene til amerikanske soldater. (©NTB)