Hank von Helvete (Foto: TV 2)
Hank von Helvete (Foto: TV 2)

Her blir Hank von Jesus

Hank von Helvete forlater djevelen for en stund og skal spille hovedrollen i «Jesus Christ Superstar». Se video fra prøvene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hans-Erik Dyvik Husby, for de fleste kjent som Hank von Helvete, er allerede godt i gang med å gå inn i rollen som Jesus Kristus.

Denne uka ble Turboneger-stjernen bedt om å ta hovedrollen i høstens "Jesus Christ Superstar" på Det Norske Teatret. Han tar gjerne på seg ansvaret det innebærer å være vår tids Jesus Kristus, og benytter anledningen til å gå til angrep på psykiatrien.

Hank von Helvete (Foto: TV 2)
Hank von Helvete (Foto: TV 2)

- Jeg tror vi har vår tids fariseere innen psykiatri og helsevesen og i den offentlige omsorgen. Jeg tror det er der det store sviket foregår. Det er der de antisosiale menneskene får for stor makt, sier han til TV 2 Nyhetene.

white
white

Se video fra prøvene i videovinduet øverst.

white
white

Personlig oppgjør

I 1998 måtte karrieren i Turboneger avbrytes på grunn av depresjon og heroin-avhengighet. Møtet med psykiatrien ble enda en nedtur. En nedtur han kan sammenligne med historien fra det nye testamentet.

HankJesus (Foto: TV 2)
HankJesus (Foto: TV 2)

- Jeg har hatt mine dager i ørkenen, og hatt fristelse, undertrykkelse, og også funnet styrke og frihet og direkte krigerske evner.

For 2000 år siden anklaget Jesus fariseerne for å være hyklere, fordi de ikke dyrket kjærligheten til Gud men heller var opptatt av ytre verdier.

Hans-Kristian går inn i rollen som en moderne Jesus Kristus med et personlig på de han mener er vår tids skinnhellige.

- Og det må vi huske; at Jesus var ikke bare en snill fyr i pysj, han var en stor kriger som var ærlig og hadde mye flott i seg, og han tok til sverd der saken var rettferdig.

Egne nedturer

Musikalen Jesus Christ Superstar skildrer Jesu siste dager, og framstiller ham som en rockestjerne. Selv måtte Hans-Erik avbryte karrieren med Turboneger på grunn av heroin-avhengighet i 1998. Han mener det er naturlig at han blir valgt til frontfigur i rocke-musikalen.

- Av artister i Norge som har vært i offentligheten, så er vel jeg en av de som har vært lengst nede. Jeg har stått på plata, jeg har krangla med psykiatri og det offentlige. Jeg har kjent undertrykkelsen på kroppen og overlevd, sier han.

- Det er budskapet i musikalen; at det handler om overlevelse, og det var det Jesus viste. At du kan overleve den totale undertrykkelsen.

På scenen i september

Torsdag 3. september er det premiere på den legendariske musikalen. Foreløpig er det klart at Charlotte Frogner skal spille rollen som Maria Magdalena, og at Frank Kjosås skal være Judas.

- Dette har vært en drømmerolle for meg helt siden barndommen, sier Kjosås til TV 2 Nyhetene. - Jeg har øvd på alle Judas-låtene gjennom utdanningen min, fortsetter han.

Sammen med regissør Erik Ulfsby er besetningen bestemte på å ta 70-tallsmusikalen inn i 2009. Hans-Erik Dyvik Husby mener det er viktigere enn noen gang.

- Alle disiplene det var et fantefølge. De var utstøtt, undertrykt, stigmatisert og det er de fortsatt, og det er jesus i dag og. Men så viser det seg at med tro og håp og kjærlighet kan man overvinne alt. Kjærligheten overvinner alt, avslutter han.