Bettan sang 1024
Bettan sang 1024

Angrer på Grand Prix-deltakelse

- Jeg sang surt, og hadde feil klær, sier Bettan om sin Grand Prix-innsats.

Siden 1981 har Elisabeth Andreassen deltatt i den norske eller svenske Melodi Grand Prix-konkurransen hele ti ganger. Veteranen har et godt råd til talenter som ønsker å bli med i melodikonkurransen.

FEIL KLÆR: Bettan er i dag ikke fornøyd med hvordan hun fremstod under sin Meoldi Grand Prix-deltakelse i 1984.
FEIL KLÆR: Bettan er i dag ikke fornøyd med hvordan hun fremstod under sin Meoldi Grand Prix-deltakelse i 1984.

Se video: Bettan får kjendishjelp

- Må stå for det

- Det er viktig at artistene kan stå for i mange år framover. Vær bombesikker på at det du gjør holder i mange år fremover, og at du kan stå for det. For du vil bli identifisert lenge med det du gjør i Grand Prix. Når det er så mange artister med, kan det fort bli at noen bare blir med fordi det er gøy, uten at de er hundre prosent sikker på sangen sin, sier hun til «God kveld Norge».

Og Bettan snakker av erfaring. Fra sine mange MGP-bidrag, er det ett hun angrer på, sangen «Kärleksmagi», som hun sang i den svenske Melodi Grand Prix-finalen i 1984.

Se video: Hjemme hos Bettan og familien

- Jeg sang surt

- Den var ikke helt bra. Jeg sang surt og hadde feil klær. Det var ikke bra. Jeg angrer på at jeg var med, men jeg vil ikke hatt det ugjort, fordi jeg lærte mye av det, sier Elisabeth Andreassen til «God kveld Norge».

- Hadde noen etterpå stått bak scenen og sagt til meg at jeg skulle vinne hele suppa året etter, så hadde jeg ikke trodd på det, sier artisten. I 1985 vant hun den internasjonale finalen sammen med Hanne Krogh i Bobbysocks.

- Gi aldri opp

Hun liker godt den nye måten NRK nå arrangerer Melodi Grand Prix på.

- Den nye stilen fungerer bra. Melodi Grand Prix er en bra arena for nye folk. Nå har det virkelig blitt en folkefest, sier hun og har en trøstende melding til artistene som ikke når til topps i helgas norske finale:

- Gi aldri opp, bare jobb!

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»

Se «God kveld Norge» lørdag klokken 22.40!