Tid for hjem, program 3
Tid for hjem, program 3

Slik foregår det hele

Nå kan du melde deg på neste sesong av «Tid for hjem». Les dette før du sender inn søknaden din.

Interesserte må svare på alle spørsmålene i påmeldingsskjemaet. Videre må man legge ved 2 bilder som viser rommet, i lesbart format. Vi ønsker påmelding av ett rom, ikke hele hus. Det er derfor viktig at dere tenker gjennom hvilket rom dere faktisk har ønske om å pusse opp.

Etter at dere har sendt inn påmelding får dere en bekreftelse på mail om at søknaden er mottatt. Redaksjonen vurderer så det vi får inn (og det er veldig mange søknader!) og tar så kontakt med dem vi synes kan være interessante. Deretter kommer vi på befaring og snakker sammen, så kommer vi kanskje en gang til på befaring, da med designer, og så til slutt velges de prosjektene vi skal gjøre.

Dette er en prosess som strekker seg over lang tid, så endelig svar på alle søknader kan trolig ikke gis før i slutten av juni. De vi finner interessante blir kontaktet etter hvert som søknader kommer inn.

Generell informasjon

Beboere må være i stand til å flytte ut av hjemmet sitt i 4 dager mens oppussing foregår.

Huset/ leiligheten må være tilrettelagt slik at vi kan stable møbler/ ting i et annet rom/ garasje mens vi jobber, og gjerne ha mulighet til å arbeide i tilstøtende rom/ uteområde. Vi trenger litt arbeidsrom da vi er minimum 7 personer.

Beboer må være forberedt på spreke løsninger, for oss er det viktig at det blir stor forskjell på «før og etter».

Videre må beboerne selvfølgelig være med på TV, komme hjem og se det ferdige resultatet!

Økonomi

Dessverre er det slik at beboer ikke får gratis møbler, materialer og ting. Det har vært vanlig at beboer selv betaler for møbler og det meste av materialene til oppussingen, designarbeidet og alt annet arbeid er det vi som står for.

Beboerne bestemmer selv hvor mye penger man er interessert i å legge ned i prosjektet, vi ser hva vi klarer å få ut av denne summen og planlegger deretter.

Økonomisk pekepinn

Dyre ting er dyrt, rimelige ting er rimeligere. Sånn er det når vi pusser opp også.

Dersom der er ting vi kan bruke i rommet/ huset/ ute er det klart rimeligere enn om alt kjøpes nytt. Helt nytt kjøkken koster selvsagt en del penger, mens en stue ikke trenger bli så veldig dyr. Uteprosjekter er mer kostbare enn folk flest tror.

På de snart 40 prosjektene vi har gjort har budsjettene ligget på mellom 12 og 170 000 kroner. De fleste prosjekter ligger mellom 50 og 100 000, med noen unntak i begge retninger.

VIKTIG: Det er ikke beboers størrelse på budsjettet som avgjør om prosjektet er interessant for oss eller ikke, det er mulighetene i oppussingsobjektet.

Hvem passer dette for?

- Deg som har lyst på en real overraskelse

- Dere som ikke klarer bli enige om hva dere vil gjøre

- Du som ikke vet hvordan du skal få gjort arbeidet

- Dere som ikke klarer å bestemme dere for hva som kan bli fint

- Alle som ikke orker tanken på å gjøre ting selv og bo i oppussingsrot¿.

Hvor i landet?

Vi er interessert i prosjekter fra hele landet, men de fleste kommer til å bli plukket fra Vestlandet siden alle som er involvert i «Tid for hjem» bor i Bergen.

Gå tilbake til søknadsskjemaet.