HEVDER SIN USKYLD: Stig Millehaugen mener han ikke står bak drapet på Young Guns lederen.  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX, © OWE jk)
HEVDER SIN USKYLD: Stig Millehaugen mener han ikke står bak drapet på Young Guns lederen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX, © OWE jk)

Fire nye uker for Stig Bergquist

Full isolasjon for mannen som er siktet for drapet på gjengleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stig Bergquist (tidligere Millehaugen) ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire nye uker siktet for drapet på Mohammed Javed. Han må sitte i fullstendig isolasjon og forbys tilgang til massemedia i hele fengslingsperioden.

I kjennelsen fra Oslo tingrett heter det: «Det har ikke fremkommet opplysninger som svekker mistanken mot siktede». Siktede har bare gitt en forklaring til politiet. Nå nekter han å gå i flere politiavhør.

Nekter avhør

- Han har blitt rådet av sin forsvarer om å ikke gi flere forklaringer, og det rådet følger han. Forsvareren mener han har gitt en detaljert forklaring, men fortsatt har vi mye vi ønsker å spørre ham om, sier Christian Hatlo, politiadvokat ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Advokat Morten Furuholmen, som forsvarer Bergqvist, har tidligere bedt politiet om å iverksette flere etterforskningsskritt. Han mener politiet har vært forutinntatt i sin etterforskning.

Full isolasjon

- Han mener vi er ensidige i vår etterforskning, men det er vi selvfølgelig fullstendig uenig i, sier Hatlo.

Stig Bergquist må sitte i full isolasjon fordi påtalemyndigheten mener det er fare for bevisforspillelse.

I kjennelsen viser tingretten til fengslingskjennelsen fra 5. februar i år: «Siktede har sittet fengslet i 18 år, og at hans bekjentskapskrets dermed i stor grad dreier seg om andre innsatte som her representerer en kanal for mulig lekkasje. I tillegg kommer at siktede kun har forklart seg én gang i saken, og at han nå ikke lenger ønsker å forklare seg. Dette har siktede full rett til, men kan medføre at etterforskningen blir mer tidkrevende».