Bjarte Myrhol (Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP)
Bjarte Myrhol (Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP)

Myrhol blir «løve»

Bjarte Myrhol havner i Rhein-Neckar Löwen.

Bjarte Myrhol har bestemt seg for å forlate Nordhorn og fortsette karrieren i hardt satsende Rhein-Neckar Löwen.

Nordmannens herjinger i Bundesliga er blitt lagt merke til denne sesongen, og en rekke klubber har vist interesse for å sikre seg underskriften hans.

Sto mellom Löwen og Nordhorn
Men under VM i Kroatia innrømmet linjespilleren overfor TV 2 Sporten at det stod mellom Rhein-Neckar Löwen og Nordhorn.

Les også: Eventyr eller trygghet for Myrhol

Etter at Nordhorn mandag ble slått konkurs var imidlertid valget enkelt.

- Klubben går nå konkurs. Ingen vet hva som vil skje med Nordhorn. Da var det egentlig greit å ta en avgjørelse, sier Myrhol til TV 2 Sporten.

Fredag fikk spillerne beskjed om hva som var i ferd med å skje med Nordhorn. De fikk også carte blanche til å finne seg en ny klubb innen overgangsfristen gikk ut ved midnatt søndag.

Høyrebacken Holger Glandorf var en av dem som benyttet seg av muligheten og signerte for Lemgo.

- Vi fikk beskjed om at vi kunne gå fredag kveld. Da var det to døgn til overgangsfristen gikk ut. Det valgte jeg ikke å gjøre. Om det var så smart, vet jeg ikke. Men jeg gjorde det valget og da får jeg stå for det, ler Myrhol.

Les også: Myrhol blir i Nordhorn

Overgangsvinduet stengt i Tyskland
For det er ingen garanti for at Nordhorn-spillerne får lønn ut sesongen. Et nytt AS jobber nå på spreng med å få på plass midler til drift frem til sommeren. Håpet er at lønnsutbetalingene skal komme i gang igjen i mars.

- Hvis ikke må jeg også se om det er mulig å gå til en annen klubb ut sesongen, sier Myrhol.

Overgangsvinduet i Bundesliga er stengt, men i Spania er det fortsatt åpent. I tillegg er det mulig å gå tilbake til sin forrige klubb. Myrhol har allerede vært i kontakt med Veszprem dersom det skulle bli aktuelt.

Bjarte Myrhols hjemmeside

Men fra sommeren av er Myrhol på plass i Rhein-Neckar Löwen.

- Det er et nytt steg i karrieren, sier han.

- En tillitserklæring
For Mannheim-klubben har solide økonomiske muskler i ryggen og har en ønskeliste foran neste sesong som kan skremme de fleste. Nikola Karabatic, Arpad Sterbik, Sergej Rutenka, Vid Kavticnik og Filip Jicha er bare noen av navnene som er satt i forbindelse med klubben.

- Det er vanskelig å si hvilke andre spillere de kommer til å hente. De har kapasitet til å hente hvem de vil. Derfor er det en tillitserklæring at de henter meg, sier Myrhol.

Les også: Myrhol kan havne i «Dream Team»

Og at planen er å kjempe om titler er helt klart.

- Det er det eneste de snakker om. Jeg har kun fått bonuser for førsteplasser i kontrakten min. Det viser litt om hva de tenker. De sikter kun mot å få trofeer neste sesong, forteller 26-åringen.

192 cm og for liten
192 centimeter høye Myrhol har fått signaler om at den påtroppende treneren Noka Serdarusic synes han blir for liten til å spille i midtforsvaret.

Han håper å overbevise sjefen om at han kan kompensere noen manglende centimeter med innsats og teknikk. I verste fall vil han ha en annen plass i forsvaret.

- Det er ting man bare må ta. Det er plusser og minuser hele tiden. En må bare følge det treneren ønsker. Men ser man på laget deres nå så er det veldig mange spillere som ikke er veldig sterke i forsvar. Jeg får håpe jeg kan vise meg frem såpass at han finner en plass til meg. Jeg tror nok det kan gå bra, sier han.

Han er blitt enig med klubben om en toårskontrakt. Foreløpig mangler signaturen på papiret, men den kommer ganske kjapt.

- Jeg har gitt mitt ja til manager Torsten Storm. Jeg kommer nok til å signere denne uken, sier Myrhol.