obs 4
obs 4

Denne scooteren tåler ikke Bergen

Scooteren er en av over hundre solgte bare i Bergen. Problemet er bare at de ikke tåler regn!

Som bergenser tåler nok Kine-Elena Reigstad (19) mer regn enn de fleste, men det samme kan ikke sies om scooteren hennes! Den tåler nemlig verken bergensværet eller det norske klimaet.

Mye problemer
Det har blitt solgt 104 scootere av samme typen bare på Coop Obs bygg i Bergen. Mekaniker og daglig leder Kurt Ulveseth i Presli Consult i Bergen har reparert flere slike scootere og legger ikke skjul på at det har vært problemer med disse.

- Det første partiet av scootere som ble importert fra Kina var ikke tilpasset det norske klimaet. De tålte rett og slett ikke vann eller kulde, sier Ulveseth til TV 2 hjelper deg.

Må montere selv
Ulveseth som selv selger scooteren TMS Retro 50cc understreker likevel at scooterne skal ha blitt mer tilpasset det norske klimaet etter hvert. Han stiller seg likevel kritisk til at Coop Obs leverer ferdigpakkede scootere som skal skrus sammen av kunden.

- Det er jo litt spøtt. Vi bruker en og en halv time til tre kanskje fire timer på å gå gjennom én scooter, og vi er jo mekanikere. Mange av disse kontaktene kan jo løsne under transport, de kan slå gnister og ta fyr. Så vi går gjennom alle kontakter. Det er farlig, slår Ulveseth fast.

Coop Obs Hordaland har bestemt seg for ikke å ta inn flere scootere av samme typen.

Har du kjøpt en scooter hos Coop Obs i Hordaland som ikke fungerer tilfredsstillende? Ta kontakt med butikken. Administrerende direktør Øystein Kahrs i Coop Hordaland lover å ordne opp.