biffgryte
biffgryte

Biffgryte

Smakfull vintermat!

ca 800 g benfritt storfekjøtt av høyrygg, bog, mørbrad

olje/ smør til steking

3-4 fedd hvitløk

1 1/2 ts salt

8-10 pepperkorn eller 1 ts grovmalt pepper

1 ss tørkede Provence urtekrydderblanding

1 laurbærblad

4 ss tomatpuré

ca 3 dl kraft eller buljong

ca 3 dl rødvin (kan erstattes av kraft)

8-10 småløk

2 gulrøtter

2-3 skiver sellerirot

ca 150 g bacon

ca 200 g sopp

persille

Skjær kjøttet i litt store terninger.
Brun det raskt i en varm panne i litt smør.
Brun små porsjoner av gangen.
Ha kjøttet over i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper, tørkede urter, laurbærblad og tomatpuré.
Kok ut pannen med rødvin og kok inn til det halve.
Hell innkokt rødvin og kraft over kjøttet i gryten.
Kok opp og la kjøttet trekke ca 45 min under lokk.
Rens løk og grønnsaker, del gulrøtter og sellerirot i staver.
Ha grønnsakene over i gryta når det gjenstår ca 20 min av trekketiden.
Del bacon i biter og brun i en stekepanne sammen med sopp.
Tilsett i gryten rett før servering.
Smak til med salt og krydder.
Dryss over rikelig med finhakket persille før servering.

Server med kokte poteter, potetmos, ris eller grovt brød og en grønn salat.
Tips:
Potetmos med selleri:
Kok poteter og sellerirot i usaltet vann.
Hell av kokevannet.
Mos poteter og sellerirot og spe med varm melk eller matfløte.
Smak til med litt smør, salt og pepper.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no