Ole Einar Bjørndalen  (Foto: Koji Sasahara/AP)
Ole Einar Bjørndalen (Foto: Koji Sasahara/AP)

Bjørndalen går mixedstafetten

Trippel gullvinner Ole Einar Bjørndalen stiller uventet til start på torsdagens mixedstafett i skiskytter-VM.

Det betyr at Bjørndalen kommer til å gå samtlige distanser i mesterskapet. Samtidig er Norge nå å regne som en av gullfavorittene på distansen.

Laget er det sterkeste Norge har stilt opp med noensinne i mixedstafett i VM-sammenheng siden 2006. Emil Hegle Svendsen er friskmeldt, men likevel ikke tildelt plass på laget.

- Tåler belastningen
Normalt har han valgt å stå over dette løpet, ikke fordi han har manglet lyst til å konkurrere, men fordi han mener VM-programmet er for tøft. Nå stiller han altså til start.

Det kan ikke tolkes på annen måte enn at føler at han helt restituert etter tre løp på fire dager. Skiskytterkongen mener at han tåler belastningen med mixed-stafett i dag - og at det ikke går utover lørdagens fellesstart og stafetten på søndag. Dette betyr at Bjørndalen går seks løp på ni dager.

To ganger Berger
Bjørndalen var med på Norges lag som tok VM-sølv i mixed-stafett i 2006, men det året var denne stafetten lagt inn som et løp i verdenscupen i Pokljuka. Verken i 2007 eller i fjor i Östersund var Bjørndalen med på denne stafetten.

Norges medaljesjanser stiger?
Tyskland som er tittelforsvarer på mixed-stafett må klare seg uten en av sine beste løpere, Magadalena Neuner. Hun er forkjølet og blir erstattet av Simone Hauswald, hun tok for øvrig sølv på vms åpningsdistanse, sprint. De øvrige på Tysklands lag er Arnd Peiffer og Michael Greis

Norges lag i dag er Tora Berger, Anne Ingstadbjørg, Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen

Mixed-stafetten starter klokken 10.00 norsk tid.