Super Puma helikopter (Foto: AFP)
Super Puma helikopter (Foto: AFP)

Helikopter nødlandet i Nordsjøen

18 personer ble reddet da et britisk Super Puma-helikopter nødlandet i Nordsjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et helikopter med 16 passasjerer og to besetningsmedlemmer om bord måtte nødlande i Nordsjøen onsdag kveld.

Ble reddet

Helikopteret var på vei til en oljeinstallasjon rundt 190 kilometer øst for Aberdeen da det skal ha fått problemer og måtte nødlande i sjøen.

Britisk kystvakt fikk melding om hendelsen like før klokken 20.00 norsk tid. Helikopteret som har nødlandet er av typen Super Puma.

- Alle de 18 om bord blir nå heist opp fra redningsflåten og opp i et redningshelikopter, sier redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til TV 2 Nyhetskanalen.

Ifølge SkyNews er alle reddet og blir nå fløyet til nærmeste oljerigg. Ifølge BBC skal alle som var om bord i helikopteret være i god behold.

Nødlandet ved plattform

I 21.15-tiden opplyste den britiske kystvaktens redningssentral i Aberdeen til tv2nyhetene.no at de hadde lokalisert helikopteret som møtte nødlande i nærheten av ETAP-plattformen i britisk sektor i Nordsjøen.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) bekrefter at også et norsk helikopter deltok i redningsaksjonen. Dette var et helikopter som disponeres av Conoco Philips på Ekofisk-feltet.

Også et fly fra den britiske kystvakten ble satt inn redningsaksjonen.

Helikopteret som nødlandet skal ha forsøkt å lande på en oljeplattform da det gikk galt.

Kjent problem med ising

Det var ikke dårlig vær i området da ulykken skjedde. Bølgehøyden er på 2 til 3 meter.

Superpuma er et av de mest brukte helikoptrene i Nordsjøen. Det er ennå ikke kjent hva som var årsaken til at helikopteret måtte gå ned i sjøen ved plattformen.

Ifølge helikopterpiloter med kjennskap til området som TV 2 har vært i kontakt med, er det stor fare for ising i denne sektoren av Nordsjøen. Pilotene opplyser at ved en normal nødlanding skal helikopter av typen SuperPuma klare å holde seg flytende en stund.

b680
b680